Recept Gougere (slané koláčky)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jedna 100× vyzkoušená varianta odpalovaného těsta se sýrem z Dijonu.

Postup

Dát do hrnce vodu, špetku soli a máslo a přivést k varu. V momentě, kdy se začne vařit, vhodit najednou mouku. Míchat, až se těsto začne oddělovat od hrnce. Vypnout sporák, nechat trošku zchladnout, pak postupně zamíchat jedno po druhém vejce, nakonec strouhaný sýr. Dělat na pomaštěný plech nebo na pečící papír malé hromádky, péci asi 25-30 min. na 180 stupňů Celsia dozlatova.

Gougeres jsou dobré jak teplé, tak i studené.

Recept je z kategorií: Slané pečivo


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.05.10 vloženo
  • 3592x zobrazeno

Ingredience

  • 115 g vody
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 125 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 125 nastrouhaného sýra (eidam, gruyere ...:)

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gougere (slané koláčky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz