Recept GOŁĄBKI dle Karola Okrasy Linie Pra

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

GOŁĄBKI dle Karola Okrasy

Postup

GOŁĄBKI
Zelné listy si povytahuju ze slaného nálevu, opláchnu.
Maso pomelu, ochutím kořením a jemně posekanou mátou. Jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím bulharskou Šarenou solí. Přidám česnek, vejce, kroupy a všechno razantně rukama propracuji. Nechám stát minimálně půl hodiny. Naplním zelné listy a ukládám do pekáče natěsno vedle sebe na pomaštěný pečící papír. Potřu olejem. Šoupnu do vyhřáté trouby na 200 Celsiových a nechám péct termooběhem na 20 minut cca. Na konci pečení vytáhnu pekáč z trouby, na každého jedince položím plátek balkánského sýra. Troubu přepnu na gril a nechám zapéct.

SOS
Spařená a oloupaná rajčata pokrájím na kostky. Přidám k nim pokrájená sušená rajčata. V odpovídajícím kastrolu si na oleji zesklím cibulku. Přihodím rajčata, list vavřínu, nové koření, trochu feferonky, několik oliv není na škodu, orestuji, mírně podliji vývarem a podusím. Ochutím pepřem, lehce cukrem, citronovou šťávou, všechno podle chuti. Tyčovým mixerem vytvořím hladkou máčku, pokud je řídká za stálého míchání zredukuji.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 30.10.16 vloženo
  • 1692x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny
  • 1 mladé zelí, použil jsem maďarské nakládané listy v láku
  • • 500 mletého masa
  • • 5 zoubků česneku
  • • 1 – 2 cibule
  • 100 g balkánského sýra, když mám, dám fetu
  • 1 dětská hrst máty
  • 1 pánská hrst sušených rajčat, pokrájených 3 – 4 rajčata spařená a bez skury (šlupky)
  • 1 vejce
  • 1 citron
  • 1- 2 papriky
  • 200 g ječných krup
  • 200 g rajského protlaku
  • 200 ml masového vývaru
  • 1 feferon – nemusí být
  • Sůl, bílý pepř, cukr, provensálské koření nebo jen oregano, špetku muškátového květu olej, lístek vavřínový, něco málo Nového koření v mletém stavu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gmp 30.10.16 22:25

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu GOŁĄBKI dle Karola Okrasy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Putin
59 příspěvků 02.11.16 10:03

Rajský protlak se používá u profesionálů k zahuštění. Tam kam patří rajčata, samozřejmě :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 01.11.16 10:02
+

Rajčata, protlak i papriky všechno do kastrolu. Tyčovým mixerem všechno pošmrdlat. Jemnější povahy mohou pasírovat přes cednik, ale…

Já na to nemám nervy :dance: :*

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 31.10.16 11:45

Předpokládám, že rajský protlak se dává místo rajčat, nebo ještě k nim. Ale kam papriky?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz