Recept GOŁĄBKI dle Karola Okrasy Linie Pra

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

GOŁĄBKI dle Karola Okrasy

Postup

GOŁĄBKI
Zelné listy si povytahuju ze slaného nálevu, opláchnu.
Maso pomelu, ochutím kořením a jemně posekanou mátou. Jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím bulharskou Šarenou solí. Přidám česnek, vejce, kroupy a všechno razantně rukama propracuji. Nechám stát minimálně půl hodiny. Naplním zelné listy a ukládám do pekáče natěsno vedle sebe na pomaštěný pečící papír. Potřu olejem. Šoupnu do vyhřáté trouby na 200 Celsiových a nechám péct termooběhem na 20 minut cca. Na konci pečení vytáhnu pekáč z trouby, na každého jedince položím plátek balkánského sýra. Troubu přepnu na gril a nechám zapéct.

SOS
Spařená a oloupaná rajčata pokrájím na kostky. Přidám k nim pokrájená sušená rajčata. V odpovídajícím kastrolu si na oleji zesklím cibulku. Přihodím rajčata, list vavřínu, nové koření, trochu feferonky, několik oliv není na škodu, orestuji, mírně podliji vývarem a podusím. Ochutím pepřem, lehce cukrem, citronovou šťávou, všechno podle chuti. Tyčovým mixerem vytvořím hladkou máčku, pokud je řídká za stálého míchání zredukuji.

Recept je z kategorií: Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.10.16 vloženo
  • 1578x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny
  • 1 mladé zelí, použil jsem maďarské nakládané listy v láku
  • • 500 mletého masa
  • • 5 zoubků česneku
  • • 1 – 2 cibule
  • 100 g balkánského sýra, když mám, dám fetu
  • 1 dětská hrst máty
  • 1 pánská hrst sušených rajčat, pokrájených 3 – 4 rajčata spařená a bez skury (šlupky)
  • 1 vejce
  • 1 citron
  • 1- 2 papriky
  • 200 g ječných krup
  • 200 g rajského protlaku
  • 200 ml masového vývaru
  • 1 feferon – nemusí být
  • Sůl, bílý pepř, cukr, provensálské koření nebo jen oregano, špetku muškátového květu olej, lístek vavřínový, něco málo Nového koření v mletém stavu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gmp 30.10.16 22:25

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu GOŁĄBKI dle Karola Okrasy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Putin
57 příspěvků 02.11.16 10:03

Rajský protlak se používá u profesionálů k zahuštění. Tam kam patří rajčata, samozřejmě :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 01.11.16 10:02
+

Rajčata, protlak i papriky všechno do kastrolu. Tyčovým mixerem všechno pošmrdlat. Jemnější povahy mohou pasírovat přes cednik, ale…

Já na to nemám nervy :dance: :*

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 31.10.16 11:45

Předpokládám, že rajský protlak se dává místo rajčat, nebo ještě k nim. Ale kam papriky?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz