Recept GOŁĄBKI dle Karola Okrasy Linie Pra
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
GOŁĄBKI Zelné listy si povytahuju ze slaného nálevu, opláchnu. Maso pomelu, ochutím kořením a jemně posekanou mátou. Jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím bulharskou Šarenou solí. Přidám česnek, vejce, kroupy a všechno razantně rukama propracuji. Nechám stát minimálně půl hodiny. Naplním zelné listy a ukládám do pekáče natěsno vedle sebe na pomaštěný pečící papír. Potřu olejem. Šoupnu do vyhřáté trouby na 200 Celsiových a nechám péct termooběhem na 20 minut cca. Na konci pečení vytáhnu pekáč z trouby, na každého jedince položím plátek balkánského sýra. Troubu přepnu na gril a nechám zapéct. SOS Spařená a oloupaná rajčata pokrájím na kostky. Přidám k nim pokrájená sušená rajčata. V odpovídajícím kastrolu si na oleji zesklím cibulku. Přihodím rajčata, list vavřínu, nové koření, trochu feferonky, několik oliv není na škodu, orestuji, mírně podliji vývarem a podusím. Ochutím pepřem, lehce cukrem, citronovou šťávou, všechno podle chuti. Tyčovým mixerem vytvořím hladkou máčku, pokud je řídká za stálého míchání zredukuji.
Recept je z kategorií: Mleté maso
- 30.10.16 vloženo
- 3203x zobrazeno
Ingredience
- Suroviny
- 1 mladé zelí, použil jsem maďarské nakládané listy v láku
- • 500 mletého masa
- • 5 zoubků česneku
- • 1 – 2 cibule
- 100 g balkánského sýra, když mám, dám fetu
- 1 dětská hrst máty
- 1 pánská hrst sušených rajčat, pokrájených 3 – 4 rajčata spařená a bez skury (šlupky)
- 1 vejce
- 1 citron
- 1- 2 papriky
- 200 g ječných krup
- 200 g rajského protlaku
- 200 ml masového vývaru
- 1 feferon – nemusí být
- Sůl, bílý pepř, cukr, provensálské koření nebo jen oregano, špetku muškátového květu olej, lístek vavřínový, něco málo Nového koření v mletém stavu.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu GOŁĄBKI dle Karola Okrasy
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na GOŁĄBKI dle Karola Okrasy
66 příspěvků 2.11.16 10:03
Rajský protlak se používá u profesionálů k zahuštění. Tam kam patří rajčata, samozřejmě
Rajčata, protlak i papriky všechno do kastrolu. Tyčovým mixerem všechno pošmrdlat. Jemnější povahy mohou pasírovat přes cednik, ale…
Já na to nemám nervy

Předpokládám, že rajský protlak se dává místo rajčat, nebo ještě k nim. Ale kam papriky?