Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
GOŁĄBKI
Zelné listy si povytahuju ze slaného nálevu, opláchnu.
Maso pomelu, ochutím kořením a jemně posekanou mátou. Jsou dny, kdy mátou
pohrdnu a provensálské koření nahradím bulharskou Šarenou solí. Přidám
česnek, vejce, kroupy a všechno razantně rukama propracuji. Nechám stát
minimálně půl hodiny. Naplním zelné listy a ukládám do pekáče natěsno
vedle sebe na pomaštěný pečící papír. Potřu olejem. Šoupnu do
vyhřáté trouby na 200 Celsiových a nechám péct termooběhem na 20 minut
cca. Na konci pečení vytáhnu pekáč z trouby, na každého jedince
položím plátek balkánského sýra. Troubu přepnu na gril a nechám
zapéct.
SOS
Spařená a oloupaná rajčata pokrájím na kostky. Přidám k nim pokrájená
sušená rajčata. V odpovídajícím kastrolu si na oleji zesklím cibulku.
Přihodím rajčata, list vavřínu, nové koření, trochu feferonky, několik
oliv není na škodu, orestuji, mírně podliji vývarem a podusím. Ochutím
pepřem, lehce cukrem, citronovou šťávou, všechno podle chuti. Tyčovým
mixerem vytvořím hladkou máčku, pokud je řídká za stálého míchání
zredukuji.
Recept je z kategorií: Mleté maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
60 příspěvků 02.11.16 10:03
Rajský protlak se používá u profesionálů k zahuštění. Tam kam patří rajčata, samozřejmě
Rajčata, protlak i papriky všechno do kastrolu. Tyčovým mixerem všechno pošmrdlat. Jemnější povahy mohou pasírovat přes cednik, ale…
Já na to nemám nervy

Předpokládám, že rajský protlak se dává místo rajčat, nebo ještě k nim. Ale kam papriky?