Recept Gobi Manchurian Veg

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Gobi Manchurian

Postup

V miske zmiesame muku s kukuricnym skrobom a solou a postupnym pridavanim vody vymiesame kasicku. Do kasicky zamiesame zazvorovu a cesnakovu pastu.

Karfiol si rozrobime na ruzicky. V hlbsej panvici zohrejeme dostatok oleja, aby karfiol bol z polovice ponoreny pri vyprazani. Kazdu ruzicku postupne dobre namocime v kasicke z muky a vlozime do horuceho oleja. Smazime na stredne silnom az miernom ohni dohneda.

Vyprazeny karfiol si odlozime bokom na kuchynske save obrusky, aby sme odstranili prebytocny olej.

V druhej panvici si zohrejeme asi 2 lyzice oleja. Poprazime na nom minutku kurkumu a zazvorovu a cesnakovu pastu.

Pridame na mensie kusky nakrajanu cibulu, papriku a nadrobno nakrajanu chilli papricku (ak pouzivame). Opekame 3-5 minut. Obcas premiesame.

Cibulu a papriku zalejeme sojovou omackou, pridame paradajkovy pretlak. Ak sme nepouzili chilli papricku, teraz pridame palive chilli korenie a mlete cierne korenie. Dobre premiesame.

Pridame vyprazeny karfiol a premiesame s cibulou a paprikou, ak treba, dosolime. Aby to nebolo prilis suche, pridame 2 lyzice vody, prehrejeme a odstavime z ohna. Nechame ulezat v tesne uzavretom hrnci 10 minut, aby sa chute prepojili .

Hotove jedlo si mozete ozdobit nasekanou koriandrovou vnatou priamo na tanieroch.

http://ssalonis.blogspot.com/…churian.html

Nahlásit recept

  • 23.12.10 vloženo
  • 5083x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • na cesticko:
  • 3/4 pohara hladkej muky (Maida)
  • 1 lyzicka kopcekom kukuricneho skrobu (corn flour)
  • sol
  • 1/2 lyzicky zazvorovej pasty
  • 1/2 lyzicky cesnakovej pasty
  • voda
  • 1 mensi karfiol
  • 1 velka masita zelena paprika
  • 3 vacsie cibule
  • 1/3 lyzicky kurkumy
  • 1/3 zazvorovej pasty
  • 1/3 cesnakovej pasty
  • 1 zelena chilli papricka (alebo 1/3-1/2 lyzicky paliveho chilli korenia)
  • 1 lyzica sojovej omacky light
  • 1-2 lyzice paradajkoveho pretlaku
  • mlete cierne korenie
  • olej na vyprazanie
  • koriandrova vnat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gobi Manchurian

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
ssalonis
61 příspěvků 23.12.10 17:57

pre @wydra, viem ze ked clovek cita „sojova omacka“ tak to skor zvadza do cinskej kuchyne asi, ale pouziva sa aj v niektorych indickych receptoch, hlavne tych vegetarianskych „stir fried“ alebo aj s krevetami.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.10 17:50

Vsak ja uz ho mam nachystany k vytisteni! :-) Urcite zkusim i jen ten samotny kvetak . A mam ssalonis dotaz, indicka kuchyne pouziva sojovku? Nejak mi tam nestimuje, ale to je jen pocit mozna.

ssalonis
61 příspěvků 23.12.10 17:04

Dakujem :-)

gmp
1603 příspěvků 23.12.10 16:51

Gratulujem, takýto recept - naprosto skvělé. Kdyby každý z nových Labužníků přidával takovéto repecisy byl by z Labu naprosto zářivý celosvětový server. Ale i staří labužníci se mají co učit. :-D

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz