Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ssalonis Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V miske zmiesame muku s kukuricnym skrobom a solou a postupnym pridavanim vody vymiesame kasicku. Do kasicky zamiesame zazvorovu a cesnakovu pastu. Karfiol si rozrobime na ruzicky. V hlbsej panvici zohrejeme dostatok oleja, aby karfiol bol z polovice ponoreny pri vyprazani. Kazdu ruzicku postupne dobre namocime v kasicke z muky a vlozime do horuceho oleja. Smazime na stredne silnom az miernom ohni dohneda. Vyprazeny karfiol si odlozime bokom na kuchynske save obrusky, aby sme odstranili prebytocny olej. V druhej panvici si zohrejeme asi 2 lyzice oleja. Poprazime na nom minutku kurkumu a zazvorovu a cesnakovu pastu. Pridame na mensie kusky nakrajanu cibulu, papriku a nadrobno nakrajanu chilli papricku (ak pouzivame). Opekame 3-5 minut. Obcas premiesame. Cibulu a papriku zalejeme sojovou omackou, pridame paradajkovy pretlak. Ak sme nepouzili chilli papricku, teraz pridame palive chilli korenie a mlete cierne korenie. Dobre premiesame. Pridame vyprazeny karfiol a premiesame s cibulou a paprikou, ak treba, dosolime. Aby to nebolo prilis suche, pridame 2 lyzice vody, prehrejeme a odstavime z ohna. Nechame ulezat v tesne uzavretom hrnci 10 minut, aby sa chute prepojili . Hotove jedlo si mozete ozdobit nasekanou koriandrovou vnatou priamo na tanieroch. http://ssalonis.blogspot.com/2010/12/gobi-manchurian.html
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Gobi Manchurian
61 příspěvků 23.12.10 17:57
pre @wydra, viem ze ked clovek cita „sojova omacka“ tak to skor zvadza do cinskej kuchyne asi, ale pouziva sa aj v niektorych indickych receptoch, hlavne tych vegetarianskych „stir fried“ alebo aj s krevetami.
Vsak ja uz ho mam nachystany k vytisteni!
Urcite zkusim i jen ten samotny kvetak . A mam
ssalonis dotaz, indicka kuchyne pouziva sojovku? Nejak mi tam nestimuje, ale to
je jen pocit mozna.
61 příspěvků 23.12.10 17:04
Dakujem
Gratulujem, takýto recept - naprosto skvělé. Kdyby každý z nových Labužníků přidával takovéto repecisy byl by z Labu naprosto zářivý celosvětový server. Ale i staří labužníci se mají co učit.