Recept Gobi Manchurian Veg

ssalonis Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Gobi Manchurian

Postup

V miske zmiesame muku s kukuricnym skrobom a solou a postupnym pridavanim vody vymiesame kasicku. Do kasicky zamiesame zazvorovu a cesnakovu pastu. Karfiol si rozrobime na ruzicky. V hlbsej panvici zohrejeme dostatok oleja, aby karfiol bol z polovice ponoreny pri vyprazani. Kazdu ruzicku postupne dobre namocime v kasicke z muky a vlozime do horuceho oleja. Smazime na stredne silnom az miernom ohni dohneda. Vyprazeny karfiol si odlozime bokom na kuchynske save obrusky, aby sme odstranili prebytocny olej. V druhej panvici si zohrejeme asi 2 lyzice oleja. Poprazime na nom minutku kurkumu a zazvorovu a cesnakovu pastu. Pridame na mensie kusky nakrajanu cibulu, papriku a nadrobno nakrajanu chilli papricku (ak pouzivame). Opekame 3-5 minut. Obcas premiesame. Cibulu a papriku zalejeme sojovou omackou, pridame paradajkovy pretlak. Ak sme nepouzili chilli papricku, teraz pridame palive chilli korenie a mlete cierne korenie. Dobre premiesame. Pridame vyprazeny karfiol a premiesame s cibulou a paprikou, ak treba, dosolime. Aby to nebolo prilis suche, pridame 2 lyzice vody, prehrejeme a odstavime z ohna. Nechame ulezat v tesne uzavretom hrnci 10 minut, aby sa chute prepojili . Hotove jedlo si mozete ozdobit nasekanou koriandrovou vnatou priamo na tanieroch. http://ssalonis.blogspot.com/2010/12/gobi-manchurian.html

Nahlásit recept

  • 23.12.10 vloženo
  • 7373x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • na cesticko:
  • 3/4 pohara hladkej muky (Maida)
  • 1 lyzicka kopcekom kukuricneho skrobu (corn flour)
  • sol
  • 1/2 lyzicky zazvorovej pasty
  • 1/2 lyzicky cesnakovej pasty
  • voda
  • 1 mensi karfiol
  • 1 velka masita zelena paprika
  • 3 vacsie cibule
  • 1/3 lyzicky kurkumy
  • 1/3 zazvorovej pasty
  • 1/3 cesnakovej pasty
  • 1 zelena chilli papricka (alebo 1/3-1/2 lyzicky paliveho chilli korenia)
  • 1 lyzica sojovej omacky light
  • 1-2 lyzice paradajkoveho pretlaku
  • mlete cierne korenie
  • olej na vyprazanie
  • koriandrova vnat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gobi Manchurian

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Gobi Manchurian

ssalonis
61 příspěvků 23.12.10 17:57

pre @wydra, viem ze ked clovek cita „sojova omacka“ tak to skor zvadza do cinskej kuchyne asi, ale pouziva sa aj v niektorych indickych receptoch, hlavne tych vegetarianskych „stir fried“ alebo aj s krevetami.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.10 17:50

Vsak ja uz ho mam nachystany k vytisteni! :-) Urcite zkusim i jen ten samotny kvetak . A mam ssalonis dotaz, indicka kuchyne pouziva sojovku? Nejak mi tam nestimuje, ale to je jen pocit mozna.

ssalonis
61 příspěvků 23.12.10 17:04

Dakujem :-)

gmp
1603 příspěvků 23.12.10 16:51

Gratulujem, takýto recept - naprosto skvělé. Kdyby každý z nových Labužníků přidával takovéto repecisy byl by z Labu naprosto zářivý celosvětový server. Ale i staří labužníci se mají co učit. :-D

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Cuketové placky Cuketové placky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz