Recept Gnocchi z Piemontu

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a ihned prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sůl, pepř a strouhaný muškátový oříšek a vypracujeme těsto. 2. Z bramborového těsta vytvarujeme navlhčenýma rukama noky. Vkládáme je do vroucí : osolené vody a vaříme asi 5 min. velmi mírným varem. Poté je vyjmeme děrovanou sběračkou a necháme okapat. 3. Troubu předehřejeme na 220 °C. Ohřátou rajskou omáčku připravenou podle návodu nalijeme do zapékací formy vymaštěné 20 g másla, do ní vložíme noky. Posypeme sekanými zelenými bylinkami a parmazánem. Zbylé máslo rozehřejeme, pokrm jím pokapeme a zapékáme asi 10 min.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 8998x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 2 žloutky
  • 100 g polohrubé mouky
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 700 g másla
  • 250 ml rajské omáčky (hotový výrobek)
  • 2 lžíce italského koření (tymián, bazalka, oregano)
  • 100 g strouhaného parmazánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gnocchi z Piemontu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz