Recept Gnocchi z Paříže, krásně nadýchané

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Těsto: Do kastrolku nalít 120 ml vody, přidat sůl a pepř, oříšek, máslo a přivéct vše do varu. Přidat prositou mouku a dřevěnou vařečkou míchat tak dlouho, až vznikne koule, která se oděluje ode stěn kastrolku. Vložit to do mísy, nechat zchladnout a zašlehat dovnitř vejce jedno po druhém. Přimíchat sýr a dát stranou. Bešamelová omáčka: Rozpustit máslo a přidat tam mouku. Umíchat na hladkou pastu a tu vařit asi 3 minuty. Odstavit ji a nechat zchladnout. V jiném kastrolku přivéct mléko do varu a zašlehat ho do máslové jíšky. Kastrolek vrátit na oheň a za stálého míchání pomalinku přivéct k varu. Dávat pozor, aby se nevytvořily hrudky. Odstavit a vmíchat tam šunku, sýr a sůl s pepřem dle chuti. Předehřát troubu na 165°C. V kastrolku přivéct osolenou vodu do varu a připravit mísu s ledovou vodou. Do velkého cukrářského sáčku se střední hladkou násadkou vložit těsto a to stříkat do vařící vody a po každém 2.5 cm kousku těsto odříznout nožem. Když gnocchi vyplavou na povrch, tak je povařit po 30 sekund. Ihned je vyjmout pomocí děrované naběračky a vložit je do studené vody (je dobré do vody vložit několik kostek ledu). Ihned je zase vyjmout a nechat je okapat/osušit na čisté utěrce, nebo ubrousku. Máslem vymastit hlubokou ohnivzdornou misku (nejlépe kameninovou vhodnou na stůl) a posolit a opepřit ji. Nalít tam asi 1/4 bešamelové omáčky a na ni poskládat do omáčky namočené gnocchi. Nakonec vše zalít zbytkem omáčky a povrch trochu opepřit čerstvě namletým černým pepřem. Péct po 10 minut, zvýšit teplotu na 200°C a péct tak dlouho, až je povrch zlatavý. Podávat se salátem z Rukoly a bagetkou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 06.01.07 vloženo
  • 6946x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Těsto:
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 2 lžíce másla
  • 50 - 60 g polohrubé mouky
  • 2 vejce našlehané
  • 2 lžíce nastrouhaného Gruyère sýru
  • sůl a pepř podle chuti
  • Bešamelová omáčka:
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 240 - 250 ml mléka
  • 100 g posekané šunky
  • 60 g nastrouhaného Gruyère sýra
  • sůl a pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gnocchi z Paříže, krásně nadýchané

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz