Recept Gnocchi z Paříže, krásně nadýchané

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Těsto: Do kastrolku nalít 120 ml vody, přidat sůl a pepř, oříšek, máslo a přivéct vše do varu. Přidat prositou mouku a dřevěnou vařečkou míchat tak dlouho, až vznikne koule, která se oděluje ode stěn kastrolku. Vložit to do mísy, nechat zchladnout a zašlehat dovnitř vejce jedno po druhém. Přimíchat sýr a dát stranou. Bešamelová omáčka: Rozpustit máslo a přidat tam mouku. Umíchat na hladkou pastu a tu vařit asi 3 minuty. Odstavit ji a nechat zchladnout. V jiném kastrolku přivéct mléko do varu a zašlehat ho do máslové jíšky. Kastrolek vrátit na oheň a za stálého míchání pomalinku přivéct k varu. Dávat pozor, aby se nevytvořily hrudky. Odstavit a vmíchat tam šunku, sýr a sůl s pepřem dle chuti. Předehřát troubu na 165°C. V kastrolku přivéct osolenou vodu do varu a připravit mísu s ledovou vodou. Do velkého cukrářského sáčku se střední hladkou násadkou vložit těsto a to stříkat do vařící vody a po každém 2.5 cm kousku těsto odříznout nožem. Když gnocchi vyplavou na povrch, tak je povařit po 30 sekund. Ihned je vyjmout pomocí děrované naběračky a vložit je do studené vody (je dobré do vody vložit několik kostek ledu). Ihned je zase vyjmout a nechat je okapat/osušit na čisté utěrce, nebo ubrousku. Máslem vymastit hlubokou ohnivzdornou misku (nejlépe kameninovou vhodnou na stůl) a posolit a opepřit ji. Nalít tam asi 1/4 bešamelové omáčky a na ni poskládat do omáčky namočené gnocchi. Nakonec vše zalít zbytkem omáčky a povrch trochu opepřit čerstvě namletým černým pepřem. Péct po 10 minut, zvýšit teplotu na 200°C a péct tak dlouho, až je povrch zlatavý. Podávat se salátem z Rukoly a bagetkou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 06.01.07 vloženo
  • 6873x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Těsto:
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 2 lžíce másla
  • 50 - 60 g polohrubé mouky
  • 2 vejce našlehané
  • 2 lžíce nastrouhaného Gruyère sýru
  • sůl a pepř podle chuti
  • Bešamelová omáčka:
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 240 - 250 ml mléka
  • 100 g posekané šunky
  • 60 g nastrouhaného Gruyère sýra
  • sůl a pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gnocchi z Paříže, krásně nadýchané

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz