Recept Gnocchi turbo šupito presto
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Ňoků tu je ... ale tyhle jsou typu: přiletím domů a oběd musí být do 10 minut. A taky jo!
Postup
Dáme si vařit vodu na gnocchi. Do pánve dáme máslo nebo olivový olej, přidáme na kostky nakrájenou šunku a na silnější plátky nakrájený česnek a osmažíme. V tomto okamžiku vře voda - tedy zavaříme gnocchi. K šunce a česneku na pánvi přidáme špenát, lehce prohodíme. Gnocchi vyplavaly, zcedíme je a šup s nimi do pánve. Vypneme sporák. Nějak se nám mezitím podařilo nakrájet sýr na kostky, tak s ním taky šup do pánve, kde se působením tepla začne trochu rozpouštět. Fertig!
- 28.05.13 vloženo
- 20164x zobrazeno
Čas přípravy
- 10 minut
Počet porcí
- 1 porce
Ingredience
- 1 porce bramborových noků (asi 1/3 průmyslového balíčku)
- 10 dkg nejlepší šunky vcelku
- 7 dkg čerstvého špenátu (asi 1/2 balíčku)
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce másla nebo olivového oleje
- 5 dkg gorgonzoly (jakýkoliv sýr s modrou plísní, ale ne Niva)
- příp. čerstvě hrubě mletý pepř (není nutné)
- žádná sůl
Doporučená příloha
bílé víno, je-li možná
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku5.8.13 20:06
Prave jsem povecerel vysledek tohoto receptu a bylo to vynikajici.
Vhodne pro zacatecniky, jen to chce vsechny prisady pripravit do finalni podoby (prani, krajeni atp.) predem, zvlaste pokud to delate poprve.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviDiskuse k receptu Gnocchi turbo šupito presto
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Gnocchi turbo šupito presto
@di Povedlo se mi najít klávesnici na monitor, tak snad už bude líp… mám ji v rohu, kde nepřekáží, a to jedno písmenko se musím naučit prozatím klikat tam… Vidím to na novou klávesnici… Tuhle silikonovou mi byl čert dlužnej… jedno už písmeno nejde vůbec a každou chvíli nějaké klikne 2× nebo ho vynechá.
Díky za radu, kouknu, jestli to vaše řešení nebude snazší než ta klávesnice v rohu monitoru…
2453 příspěvků 28.5.13 21:28
Když zlobí nějaké písmenko, řešení (kromě vyčištění klávesnice) je jednoduché: start → programy → příslušenství → mapa znaků a tam si vybrat, co je třeba.
Tyhle nočky jsou jeden z mála polotovarů, který máme docela v oblibě… tvoje varianta se mi líbí, my je máme převážně s cibulkou a slaninou a se špenátem…
Domácí nočky jsou sice taky docela rychlý, ale tyhle kupovaný mají takovou svoji zvláštní chuť, která se mi doma prostě nedaří…
Takže je beru jako jednu z variant noků, ne jen jako polotovar…
P. S.
Pořád mi nejde klávesa „e s čárkou“, proto to dá fušku volit slova tak, abych ho co nejmíň potřebovala… Takže někde je nahrazeno „ý“ a někde pouhým „e“.
Píšu to proto, abych nebyla obviněná, že przním češtinu…
2453 příspěvků 28.5.13 19:25
Jj, hotové noky jsou vděčné, taky jimi (a podobným způsobem) řeším akutní případy hladu při nedostatku času. Domácí noky jsou samozřejmě lepší, ale když se jeden vrátí v půl sedmé (a později) z práce domů a je hladový, i polotovarem za vděk vezme.
Balíček má 1/2 kg.
Já bych tak chtěla takovýho normálního chlapa, co sežere pytlík gnocchi! Pro tady toho je škoda vařit.
Zkus k česneku a šunce přidat třeba lístek nebo dva šalvěje, to mě napadlo dodatečně, lépe řečeno, pozdě.
Třeba i trochu smetany, ale bude to těžší.
A děkuji za kompliment!
Já vařím gnocchi do mrazáku, že bych je na to použila
A kolik je ta 1/3 průmyslového balíčku? Já jsem vždycky viděla v obchodě pytlík, jehož obsah sežere normální chlap sám
Vypadá to hezky (a věřím, že to tak i chutná). Dávám ti
