Recept Gnocchi di castagne con burro e salvia Veg Bezlep Pra

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Gnocchi di castagne con burro e salvia

Úvod

Tyto kaštanové gnocchi s šalvějovým máslem jsou prostě vynikající…toto je recept z knihy úžasných kuchařů Contalda a Carluccia. Dole připisuji pár postřehů, ohledně přípravy nebo množství surovin na české poměry s vysvětlením. Recept tedy ponechávám v původních poměrech.

Postup

Uvařené brambory slijte a rozmačkejte ve velké míse. Přidejte k nim obě mouky, vejce a sůl a vypracujte těsto. Vál posypte rýžovou moukou a z těsta vytvořte váleček, rozkrájejte na kousky a hroty vidličky v nich udělejte zářezy.
Ve velkém hrnci dejte vařit mírně osolenou vodu. Zároveň ve velké pánci rozpusťte máslo a přidejte do něj šalvějové lístky.
Do vroucí vody vložte gnocchi a vařte je, dokud nevyplavou na hladinu. Vyjměte je naběračkou s otvory a přesuňte do pánve s šalvějovou omáčkou s malým množstvím vody, ve které se vařily.
Dobře promíchejte, sejměte z hořáku, posypejte parmezánem a ihned podávejte.

Moje zkušenost: české máslo bohužel s obsahem vody, tzn. másla dejte jednou tolik, šalvěj kupovaná v balíčku v obchodě, ne rostoucí v květináči, nemá takové aroma, dávám tím pádem taky dvojnásobné množství, jinak není cítit což je škoda. Lístky natrhám na menší kousky, aby byly lepší ke konzumaci. Těsto řídne, jako jiné z brambor, pro rychlejší práci, abych měla na obou stranách nočků zářezy, si pomáhám vidličkou a zoubkovým ozdobným kráječem, těsto mezi to stisknu, je to rychlé a efektní, než to žmoulat po obvodu jednou vidličkou :-) Rýžová mouka, která je na podsypání, je dobrá i přímo do těsta. Dávat do těsta Jizerku (bezlepková mouka, se neosvědčilo, těsto je řidší) Kaštanová mouka se dá koupit v Globusu (tu mám já), ve zdravých výživách, nebo např. na www.mouky.cz . Pozor nočky opravdu po vyplutí na hladinu brzy odeberte, jinak se vám rozpadnou a budou mazlavé. Není třeba se obávat, že by byly cítit moukou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.01.16 vloženo
  • 1189x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 1,5hod. s vařením brambor

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g brambor
  • 250g kaštanové mouky
  • 50g mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • rýžová mouka na posypání
  • Omáčka
  • 100g másla
  • 6 lístků čerstvé šalvěje
  • 20g čerstvě nastrouhaného parmezánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

blond_007 09.01.16 21:39

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Gnocchi di castagne con burro e salvia

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
hippolyta
394 příspěvků 14.01.16 22:10

Hezky recept, urcite vyzkousim.

 
Ala_V
99 příspěvků 10.01.16 09:47

To vypadá zajímavě, určitě vyzkouším. Máslo se šalvii jsem dělala k receptu Tykvové noky zde a bylo to úžasné.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz