Recept Gnocchi di castagne con burro e salvia Veg Bezlep Pra

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Gnocchi di castagne con burro e salvia

Úvod

Tyto kaštanové gnocchi s šalvějovým máslem jsou prostě vynikající…toto je recept z knihy úžasných kuchařů Contalda a Carluccia. Dole připisuji pár postřehů, ohledně přípravy nebo množství surovin na české poměry s vysvětlením. Recept tedy ponechávám v původních poměrech.

Postup

Uvařené brambory slijte a rozmačkejte ve velké míse. Přidejte k nim obě mouky, vejce a sůl a vypracujte těsto. Vál posypte rýžovou moukou a z těsta vytvořte váleček, rozkrájejte na kousky a hroty vidličky v nich udělejte zářezy.
Ve velkém hrnci dejte vařit mírně osolenou vodu. Zároveň ve velké pánci rozpusťte máslo a přidejte do něj šalvějové lístky.
Do vroucí vody vložte gnocchi a vařte je, dokud nevyplavou na hladinu. Vyjměte je naběračkou s otvory a přesuňte do pánve s šalvějovou omáčkou s malým množstvím vody, ve které se vařily.
Dobře promíchejte, sejměte z hořáku, posypejte parmezánem a ihned podávejte.

Moje zkušenost: české máslo bohužel s obsahem vody, tzn. másla dejte jednou tolik, šalvěj kupovaná v balíčku v obchodě, ne rostoucí v květináči, nemá takové aroma, dávám tím pádem taky dvojnásobné množství, jinak není cítit což je škoda. Lístky natrhám na menší kousky, aby byly lepší ke konzumaci. Těsto řídne, jako jiné z brambor, pro rychlejší práci, abych měla na obou stranách nočků zářezy, si pomáhám vidličkou a zoubkovým ozdobným kráječem, těsto mezi to stisknu, je to rychlé a efektní, než to žmoulat po obvodu jednou vidličkou :-) Rýžová mouka, která je na podsypání, je dobrá i přímo do těsta. Dávat do těsta Jizerku (bezlepková mouka, se neosvědčilo, těsto je řidší) Kaštanová mouka se dá koupit v Globusu (tu mám já), ve zdravých výživách, nebo např. na www.mouky.cz . Pozor nočky opravdu po vyplutí na hladinu brzy odeberte, jinak se vám rozpadnou a budou mazlavé. Není třeba se obávat, že by byly cítit moukou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.01.16 vloženo
  • 1253x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 1,5hod. s vařením brambor

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g brambor
  • 250g kaštanové mouky
  • 50g mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • rýžová mouka na posypání
  • Omáčka
  • 100g másla
  • 6 lístků čerstvé šalvěje
  • 20g čerstvě nastrouhaného parmezánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

blond_007 09.01.16 21:39

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Gnocchi di castagne con burro e salvia

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
hippolyta
394 příspěvků 14.01.16 22:10

Hezky recept, urcite vyzkousim.

 
Ala_V
100 příspěvků 10.01.16 09:47

To vypadá zajímavě, určitě vyzkouším. Máslo se šalvii jsem dělala k receptu Tykvové noky zde a bylo to úžasné.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz