Recept Gnocchi di castagne con burro e salvia Veg Bezlep Pra

blond_007 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Gnocchi di castagne con burro e salvia

Úvod

Tyto kaštanové gnocchi s šalvějovým máslem jsou prostě vynikající…toto je recept z knihy úžasných kuchařů Contalda a Carluccia. Dole připisuji pár postřehů, ohledně přípravy nebo množství surovin na české poměry s vysvětlením. Recept tedy ponechávám v původních poměrech.

Postup

Uvařené brambory slijte a rozmačkejte ve velké míse. Přidejte k nim obě mouky, vejce a sůl a vypracujte těsto. Vál posypte rýžovou moukou a z těsta vytvořte váleček, rozkrájejte na kousky a hroty vidličky v nich udělejte zářezy. Ve velkém hrnci dejte vařit mírně osolenou vodu. Zároveň ve velké pánci rozpusťte máslo a přidejte do něj šalvějové lístky. Do vroucí vody vložte gnocchi a vařte je, dokud nevyplavou na hladinu. Vyjměte je naběračkou s otvory a přesuňte do pánve s šalvějovou omáčkou s malým množstvím vody, ve které se vařily. Dobře promíchejte, sejměte z hořáku, posypejte parmezánem a ihned podávejte. Moje zkušenost: české máslo bohužel s obsahem vody, tzn. másla dejte jednou tolik, šalvěj kupovaná v balíčku v obchodě, ne rostoucí v květináči, nemá takové aroma, dávám tím pádem taky dvojnásobné množství, jinak není cítit což je škoda. Lístky natrhám na menší kousky, aby byly lepší ke konzumaci. Těsto řídne, jako jiné z brambor, pro rychlejší práci, abych měla na obou stranách nočků zářezy, si pomáhám vidličkou a zoubkovým ozdobným kráječem, těsto mezi to stisknu, je to rychlé a efektní, než to žmoulat po obvodu jednou vidličkou :-) Rýžová mouka, která je na podsypání, je dobrá i přímo do těsta. Dávat do těsta Jizerku (bezlepková mouka, se neosvědčilo, těsto je řidší) Kaštanová mouka se dá koupit v Globusu (tu mám já), ve zdravých výživách, nebo např. na www.mouky.cz . Pozor nočky opravdu po vyplutí na hladinu brzy odeberte, jinak se vám rozpadnou a budou mazlavé. Není třeba se obávat, že by byly cítit moukou.

Nahlásit recept

  • 09.01.16 vloženo
  • 1829x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 1,5hod. s vařením brambor

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g brambor
  • 250g kaštanové mouky
  • 50g mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • rýžová mouka na posypání
  • Omáčka
  • 100g másla
  • 6 lístků čerstvé šalvěje
  • 20g čerstvě nastrouhaného parmezánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

blond_007 9.1.16 21:39

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Gnocchi di castagne con burro e salvia

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Gnocchi di castagne con burro e salvia

hippolyta
395 příspěvků 14.1.16 22:10

Hezky recept, urcite vyzkousim.

Ala_V
102 příspěvků 10.1.16 09:47

To vypadá zajímavě, určitě vyzkouším. Máslo se šalvii jsem dělala k receptu Tykvové noky zde a bylo to úžasné.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz