Recept Glazované bůčkové jednohubky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Glazované bůčkové jednohubky

Úvod

Ze silvestrovského stolu mizí nejrychleji.
zdroj: net

Postup

Bůček uvaříme skoro doměkka (můžeme přidat zázvor, celý pepř, česnek). Měkký vyjmeme, na rovné podložce zatížíme a necháme skoro vychladnout. Nakrájíme na sousta. Suroviny na marinádu svaříme do hustého sirupu, přimícháme šťávu z limety. 1/3 marinády si uschováme a do zbytku přidáme kousky bůčku a necháme marinovat 24h. Kousky ogrilujeme. Napichujeme na špejle, přidáme proužky zelené okurky. Podáváme se zbytkem omáčky k namáčení.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 31.12.17 vloženo
  • 1809x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Ingredience

  • 700g mírně prorostlého bůčku
  • 6 polévkových lžic světlé sojové omáčky
  • 4 polévkové lžíce rybí omáčky
  • 7 polévkových lžic hnědého cukru (podle chuti lze přidat)
  • 2 kávové lžičky sladké mleté papriky
  • chilli podle chuti
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • šťáva z limety
  • zelená okurka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 31.12.17 21:49

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Glazované bůčkové jednohubky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz