Recept Glazované bůčkové jednohubky

daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Glazované bůčkové jednohubky

Úvod

Ze silvestrovského stolu mizí nejrychleji. zdroj: net

Postup

Bůček uvaříme skoro doměkka (můžeme přidat zázvor, celý pepř, česnek). Měkký vyjmeme, na rovné podložce zatížíme a necháme skoro vychladnout. Nakrájíme na sousta. Suroviny na marinádu svaříme do hustého sirupu, přimícháme šťávu z limety. 1/3 marinády si uschováme a do zbytku přidáme kousky bůčku a necháme marinovat 24h. Kousky ogrilujeme. Napichujeme na špejle, přidáme proužky zelené okurky. Podáváme se zbytkem omáčky k namáčení.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 31.12.17 vloženo
  • 2810x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Ingredience

  • 700g mírně prorostlého bůčku
  • 6 polévkových lžic světlé sojové omáčky
  • 4 polévkové lžíce rybí omáčky
  • 7 polévkových lžic hnědého cukru (podle chuti lze přidat)
  • 2 kávové lžičky sladké mleté papriky
  • chilli podle chuti
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • šťáva z limety
  • zelená okurka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 31.12.17 21:49

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Glazované bůčkové jednohubky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz