Recept Glazované bůčkové jednohubky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Glazované bůčkové jednohubky

Úvod

Ze silvestrovského stolu mizí nejrychleji.
zdroj: net

Postup

Bůček uvaříme skoro doměkka (můžeme přidat zázvor, celý pepř, česnek).
Měkký vyjmeme, na rovné podložce zatížíme a necháme skoro vychladnout.
Nakrájíme na sousta.

Suroviny na marinádu svaříme do hustého sirupu, přimícháme šťávu z limety. 1/3 marinády si uschováme a do zbytku přidáme kousky bůčku a necháme marinovat 24h.

Kousky ogrilujeme.
Napichujeme na špejle, přidáme proužky zelené okurky. Podáváme se zbytkem omáčky k namáčení.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.12.17 vloženo
  • 1164x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Ingredience

  • 700g mírně prorostlého bůčku
  • 6 polévkových lžic světlé sojové omáčky
  • 4 polévkové lžíce rybí omáčky
  • 7 polévkových lžic hnědého cukru (podle chuti lze přidat)
  • 2 kávové lžičky sladké mleté papriky
  • chilli podle chuti
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • šťáva z limety
  • zelená okurka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 31.12.17 21:49

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Glazované bůčkové jednohubky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz