Recept Gazpacho ze zámku Sintra

mjam Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Nevím, zda jsem uhodl recept. V reprezentativním zámku (6* hotel) portugalského královského města Sintra jsem okusil gazpacho stejně pohádkové jako zámek sám a jeho celé okolí. Zde je dokumentace mého pokusu, přiblížit se umění tamních kuchařů.

Postup

Na oleji necháme změknout nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, koření, podélně rozpůlenou feferónku a na čtvrtky nakrájená rajčata. Povaříme, přidáme víno a vaříme bez poklice, až se rajčata rozvaří. Vše propasírujeme, dochutíme a vychladíme v ledničce nejméně hodinu. Okurku oloupeme a zbavíme jadřince. Rajčata spaříme, sloupneme a odstraníme jadřince. Vejce uvaříme natvrdo. Krajíčky veky nakrájíme na kostky a opečeme na olivovém, česnekem ochuceném oleji do zlatova. Cibuli nakrájíme na kostičky, posypeme solí a necháme 10 minut odležet. Poté ji opláchneme a osušíme. Paprikový lusk, okurku, vejce, rajčata nakrájíme na stejně velké kostičky. Takto připravené přisady vychladíme, rozdělíme jednotlivě do misek a postavíme na stůl. Na každý talíř nalijeme panáček tequilly a zalijeme sběračkou polévky. Každý si přidá přísady dle libosti. Použijeme-li do polévky libeček místo šafránu, získáme chutnou variantu.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 10.05.10 vloženo
  • 4320x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina + chlazení

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5 - 2 kg zralých rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 středně velké cibule
  • 1 thajská feferónka
  • 3 snítky tymiánu
  • půl lžičky šafránu (vlákna)
  • půl lžičky semínek fenyklu
  • sůl
  • celý pepř
  • 1 lžíce cukru
  • kůra z půlky citronu
  • 1 bobkový list
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 dl bílého suchého vína
  • další 3-4 lžíce olivového oleje
  • další 3 stroužky česneku
  • 6 misek naplněných
  • -- okurkou
  • -- paprikou
  • -- rajčetem
  • -- vejcem
  • -- cibulí
  • -- restovanou vekou
  • 8 cl tequilly

Doporučená příloha

  • Bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gazpacho ze zámku Sintra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Gazpacho ze zámku Sintra

2905
753 příspěvků 15.5.10 07:04
Re: Gazpacho ze zámku Sintra

Receptík téměř pohádkový, ale nemohu si pomoct, ten „šnapsík“ vynechám :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz