Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
suzanka Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
rajčatová sezona pokračuje, a s ní i mé rajčatové recepty, gazpacho
bylo v plánu již dlouho, teda hlavně od té doby co můj manžel propadl
seriálu červený trpaslík … takže když jsem řekla, že v horkém dnu
bude gazpacho s topinkou, měla jsem 100% podporu.
Zvolila jsem variantu gazpacha z grilované zeleniny, tentokrát nebudu popisovat množství, prostě vemte co máte. Rajčata všehny možné druhy, cuketu, lilek, papriky, cibule, česnek … vše pořádně omýt a nakrájet na kousky a dát na plech, posypeme solí, pepřem, oregánem, prostě ochutit tím co máme rádi a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Slušně prolijeme kvalitním olivovým olejem a dáme do roztopené trouby asi na 30-50 minut, povrch musí být nahnědlý, malinko černý, prostě zeleniny ogrilovat. Vyndáme a přendáme do mixéru, rozmixujeme do hladka, lze přidat i vývar, ochutnáme a popřípadě dochutíme. Já přidala ještě čerstvou okurku a pár kostek ledu. Servírujeme s topinkama nebo bagetkou.
Obrázek je rozmazaný, prostě se to nedalo vydžet a muselo se rychle jíst.
topinka
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Do grilované hmoty kostičky čerstvých okurek

Já bych si k tomu dala nečesnekovanou opečenou bagetku.
Zítra poletí všechny zelenina kterou mám doma na plech a do trouby