Recept Gazpacho po česku Veg Linie

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jelikož muži jsou i v kuchyni „líní“, hledají, jak si složitější recepty zjednodušit a tohle je naše varianta oblíbené polévky.

Postup

Do 3 litrové mísy s víkem nastrouhám na tenké nudličky okurku a papriky a najemno nakrájím cibuli. Do mixéru s maximálními otáčkami přidávám postupně česnek, olivový olej, bazalku a rajčata (případně zbytky paprik ze strouhání). Rajčata zásadně neloupu. V zimě při nedostatku rajčat můžu přidat rajčatový džus nebo protlak. Rozmixovanou směs naleji k nastrouhané zelenině. Zamíchám, přidám čajovou lžíci pepře, dosolím podle chuti a přidám ještě 2 špetky sušené bazalky. Specifickou chuť si občas vychutnám přídavkem nadrobno nakrájenými olivami. Znovu rozmíchám, přikryju víkem a nechám v chladnu do druhého dne odležet. Před konzumací osmahnu na olivovém oleji na kostičky nakrájený toustový chléb. Tím zasypu povrch polévky na talíři.

Recept je z kategorií: Studené polévky Zeleninová jídla Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 04.09.13 vloženo
  • 2952x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 salátová okurka (neloupaná)
  • 3 barevné papriky (žlutá, červená, zelená)
  • 1 větší cibule (může být i svazek jarní cibulky)
  • 0,5-0,7 kg rajčat
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 5-7 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř mletý
  • bazalka (může být i čerstvá)
  • (100 g olivy zelené)
  • toustový chléb

Doporučená příloha

  • Osmažený toustový chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gazpacho po česku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
di
2451 příspěvků 05.09.13 20:04

No, vždycky, když čtu recept na gazpacho, vzpomenu si na svůj oblíbený film . V téhle scéně je i recept.;-)

Eja
3857 příspěvků 05.09.13 18:56

Casino, já TAKY!!! Ale je začátek září a rajčata dozrávají stále…o víkendu poreferuji, kromě Vámi zmíněné poznámky to považuji za recept hodný vyzkoušení :mavam:

casino
4488 příspěvků 05.09.13 10:21
Diskutovat raději nebudu…

… protože jsem militantní zastánce SEZONNÍCH jídel („V zimě při nedostatku rajčat…“) ;) :)
Když ale MAKRONKY u mě poprvé potkaly gaspacho, tak jedna se ptala, esli mi prý neustřihli dráty?
Druhá, esli prý aj neodmontovali plynoměr?
Třetí, že šak Casíno má aj propánbután!
Ta první vypěnila: „…ste krávy, vy krávy, nebo co?! Nefachčí mu lednica!!!“ :mrgreen:

Eja
3857 příspěvků 04.09.13 18:17
Možná bude diskuze

Co je či není gaspacho, ale tohle bych si bez ohledu na název určitě dala. Má být teplý víkend…dnes je ještě čas na česnečku… :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz