Recept Gazpacho po česku Veg Linie

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jelikož muži jsou i v kuchyni „líní“, hledají, jak si složitější recepty zjednodušit a tohle je naše varianta oblíbené polévky.

Postup

Do 3 litrové mísy s víkem nastrouhám na tenké nudličky okurku a papriky a najemno nakrájím cibuli.
Do mixéru s maximálními otáčkami přidávám postupně česnek, olivový olej, bazalku a rajčata (případně zbytky paprik ze strouhání). Rajčata zásadně neloupu.
V zimě při nedostatku rajčat můžu přidat rajčatový džus nebo protlak.
Rozmixovanou směs naleji k nastrouhané zelenině.
Zamíchám, přidám čajovou lžíci pepře, dosolím podle chuti a přidám ještě 2 špetky sušené bazalky.
Specifickou chuť si občas vychutnám přídavkem nadrobno nakrájenými olivami.
Znovu rozmíchám, přikryju víkem a nechám v chladnu do druhého dne odležet.
Před konzumací osmahnu na olivovém oleji na kostičky nakrájený toustový chléb. Tím zasypu povrch polévky na talíři.

Recept je z kategorií: Studené polévky Zeleninová jídla Zeleninové saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.09.13 vloženo
  • 2658x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 salátová okurka (neloupaná)
  • 3 barevné papriky (žlutá, červená, zelená)
  • 1 větší cibule (může být i svazek jarní cibulky)
  • 0,5-0,7 kg rajčat
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 5-7 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř mletý
  • bazalka (může být i čerstvá)
  • (100 g olivy zelené)
  • toustový chléb

Doporučená příloha

  • Osmažený toustový chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gazpacho po česku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 05.09.13 20:04

No, vždycky, když čtu recept na gazpacho, vzpomenu si na svůj oblíbený film . V téhle scéně je i recept.;-)

 
jolana
5064 příspěvků 05.09.13 19:36

..tak skuste..

http://www.labuznik.cz/…pt/giuvetsi/

http://www.labuznik.cz/…oradzos-mos/

 
Eja
3811 příspěvků 05.09.13 18:56

Casino, já TAKY!!! Ale je začátek září a rajčata dozrávají stále…o víkendu poreferuji, kromě Vámi zmíněné poznámky to považuji za recept hodný vyzkoušení :mavam:

 
casino
4466 příspěvků 05.09.13 10:21
Diskutovat raději nebudu…

… protože jsem militantní zastánce SEZONNÍCH jídel („V zimě při nedostatku rajčat…“) ;) :)
Když ale MAKRONKY u mě poprvé potkaly gaspacho, tak jedna se ptala, esli mi prý neustřihli dráty?
Druhá, esli prý aj neodmontovali plynoměr?
Třetí, že šak Casíno má aj propánbután!
Ta první vypěnila: „…ste krávy, vy krávy, nebo co?! Nefachčí mu lednica!!!“ :mrgreen:

 
Eja
3811 příspěvků 04.09.13 18:17
Možná bude diskuze

Co je či není gaspacho, ale tohle bych si bez ohledu na název určitě dala. Má být teplý víkend…dnes je ještě čas na česnečku… :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz