Recept Gazpacho po česku Veg Linie

Gaiva Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Jelikož muži jsou i v kuchyni "líní", hledají, jak si složitější recepty zjednodušit a tohle je naše varianta oblíbené polévky.

Postup

Do 3 litrové mísy s víkem nastrouhám na tenké nudličky okurku a papriky a najemno nakrájím cibuli. Do mixéru s maximálními otáčkami přidávám postupně česnek, olivový olej, bazalku a rajčata (případně zbytky paprik ze strouhání). Rajčata zásadně neloupu. V zimě při nedostatku rajčat můžu přidat rajčatový džus nebo protlak. Rozmixovanou směs naleji k nastrouhané zelenině. Zamíchám, přidám čajovou lžíci pepře, dosolím podle chuti a přidám ještě 2 špetky sušené bazalky. Specifickou chuť si občas vychutnám přídavkem nadrobno nakrájenými olivami. Znovu rozmíchám, přikryju víkem a nechám v chladnu do druhého dne odležet. Před konzumací osmahnu na olivovém oleji na kostičky nakrájený toustový chléb. Tím zasypu povrch polévky na talíři.

Recept je z kategorií: Studené polévky Zeleninová jídla Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 04.09.13 vloženo
  • 3286x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 salátová okurka (neloupaná)
  • 3 barevné papriky (žlutá, červená, zelená)
  • 1 větší cibule (může být i svazek jarní cibulky)
  • 0,5-0,7 kg rajčat
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 5-7 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř mletý
  • bazalka (může být i čerstvá)
  • (100 g olivy zelené)
  • toustový chléb

Doporučená příloha

  • Osmažený toustový chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gazpacho po česku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Gazpacho po česku

di
2453 příspěvků 5.9.13 20:04

No, vždycky, když čtu recept na gazpacho, vzpomenu si na svůj oblíbený film . V téhle scéně je i recept.;-)

Eja
3884 příspěvků 5.9.13 18:56

Casino, já TAKY!!! Ale je začátek září a rajčata dozrávají stále…o víkendu poreferuji, kromě Vámi zmíněné poznámky to považuji za recept hodný vyzkoušení :mavam:

casino
4497 příspěvků 5.9.13 10:21
Diskutovat raději nebudu…

… protože jsem militantní zastánce SEZONNÍCH jídel („V zimě při nedostatku rajčat…“) ;) :)
Když ale MAKRONKY u mě poprvé potkaly gaspacho, tak jedna se ptala, esli mi prý neustřihli dráty?
Druhá, esli prý aj neodmontovali plynoměr?
Třetí, že šak Casíno má aj propánbután!
Ta první vypěnila: „…ste krávy, vy krávy, nebo co?! Nefachčí mu lednica!!!“ :mrgreen:

Eja
3884 příspěvků 4.9.13 18:17
Možná bude diskuze

Co je či není gaspacho, ale tohle bych si bez ohledu na název určitě dala. Má být teplý víkend…dnes je ještě čas na česnečku… :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Cibulačka Cibulačka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz