Recept Garnelová polévka s citronem
pepicek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Garnely vyloupneme z krunýře. Oloupanou cibuli jemně posekáme. Omyté rajče nakrájíme nadrobno. 2. V hrnci rozehřejeme račí máslo, cibuli na něm zesklovatíme, přidáme rajče a osmahneme. Vložíme garnelové krunýře, zalijeme rybím vývarem a přidáme 500 ml vody, bobkový list a celý pepř. Vaříme asi 15 min. na mírném ohni. Přecedíme. 3. Citron zbavíme kůry i bílé slupky a nakrájíme na tenké plátky. 4. Ve vývaru asi 4 min. povaříme na velmi mírném ohni vyloupané garnely. Přidáme citronové plátky a necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
Recept je z kategorií: Polévky
- 19.11.01 vloženo
- 4523x zobrazeno
Čas přípravy
- 35 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g syrových garnel
- 1 cibule
- 1 rajče
- 2 lžíce račího másla
- 400 ml rybího vývaru (z kostky)
- 1 bobkový list
- 2 zrnka pepře
- 1 citron
- sůl
- bílý pepř
- lístky meduňky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Garnelová polévka s citronem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Garnelová polévka s citronem