Recept Garnáti na čatní

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Garnáti na čatní

Postup

1. Na čatní oloupeme mango, podélně je rozkrojíme na 3 plátky a vyřízneme pecku. 2. Poté plátky manga příčně nakrájíme na nudličky a pak ještě na stejně velké kostičky. 3. Šalotky nadrobno nakrájíme. Cukr roztavíme a necháme zhnědnout. Přidáme šalotku. 4. Zázvor oloupeme, najemno posekáme a přidáme k dozlato­va zkaramelizovanému cukru. 5. Dále za častého míchání pozvolna přilijeme balzámový ocet. 6. Uvedeme do varu a 5 min. vaříme za stálého míchání dřevě­nou měchačkou. 7. Přidáme mango a feferonku a krátce povaříme. Stáhneme z plotny, vmícháme koriandr. 8. Garnáty vyloupeme, omyje­me a osušíme. Každý obalíme 2 listy šalvěje a plátkem slaniny. 9. Předehřejeme gril v troubě. Ocet, sůl, pepř a olej smícháme do zálivky. Saláty opereme a necháme okapat, rozebereme na listy a vmícháme zálivku. 10. Garnáty položíme na rošt, zasuneme na horní příčku trouby a grilujeme po každé strak 2-3 min. 11. Na trochu čatní uložíme vždy po dvou garnátech a oblo­žíme je salátem. Tip: Garnáti jsou korýši, žijící ve všech částech světa. Vyskytují se ve stovkách druhů, lišících se velikostí (od obrovských asijských tygřích a velkých středomořských přes středně velké z Atlantiku až k drobným hnědým). Při vybírání masa z garnátů záleží především na správ­ném postupu: korýše uchopíme za ocas a hlavu a opa­trně jimi otáčíme proti sobě, až je odtrhneme. Dolní stra­nu ocasové části nastříhne­me a maso z krunýře vybe­reme.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 24.03.04 vloženo
  • 8388x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 360 kcal, 1505 kJ, 13 g bílkovin, 17 g tuků, 40 g sacharidů
  • na čatní:
  • 1 mango
  • 4 šalotky
  • 125 g cukru
  • kousek zázvoru velikosti vlašského ořechu
  • 4 lžíce bílého balzámového octa
  • 1 posekaná červená feferonka
  • 1 lžíce posekaných listů koriandru
  • na garnáty:
  • 8 velkých garnátů (200 g)
  • 16 listů šalvěje
  • 8 tenkých plátků uzeného bůčku
  • sůl
  • pepř
  • na salát:
  • 100 ml bílého balzámového octa
  • sůl
  • pepř
  • 30 ml olivového oleje
  • 80 g směsi listových salátů (např. frisée, lollo rosso, roketa)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Garnáti na čatní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Cuketové placky Cuketové placky
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz