Recept Garam-masala

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Všechno koření promícháme a rozemeleme. Vložíme nejlépe do tmavé sklenice se zabroušeným uzávěrem. Směs několika koření, ne vždy stejná - každá domácnost zná svou, osobitou přípravu. Zdroj: Indická kuchařka

Recept je z kategorií: Koření

Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 18427x zobrazeno

Ingredience

  • 5 kousků skořice (asi po 8 cm)
  • 16 PL semen kardamonu
  • 8 PL turmeriku prášku (kurkuma)
  • 8 PL hřebíčků
  • 4 PL semene koriandru
  • 8 PL černého pepře.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Garam-masala

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Garam-masala

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Garam-masala

A ještě jsem zapomněla na bobkový list.

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Garam-masala

Lze přidat i muškátový květ. ..Garam masalou se dá kořenit i hotové jídlo na talíři.;-) ..a na to bůčku by nebyla taky k zahození (záleží na jazýčku).:-)3

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Garam-masala ...

jumbo, chválím … já skončím u čínské polívky

jumbo
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Garam-masala

No ja to davam na kur./morč. prsia, na sucho osmachnem, a potom pridam omacku Tikka Massala (rajce, kokos. mleko,cibuľka/ z Tesca, proste jidlo do 15 minut, podavam s basmati/ alebo zel. ryzii. Tak uz vite jak vari hladny chlap. :-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Garam-masala

Miradko, vše co meisje popsala, kromě raitu a čaje jsem vyzkoušela. Než jsem měla tříštivý mlýnek a než se koření začalo prodávat, mlela jsem na starém trempském mlýnku. Koření se trochu lišilo od toho kupovaného. Je to koření výrazné chuti a proto ho používám opatrně jako Koření pěti vůní na kuřata… ale každý podle svého. A na bůček je nejlepší kmín, sůl, sádlo a podlít vodou … tak ho peče můj syn a je to nejlepší bůček jaký jsem jedla, i když vyzkouším všechny způsoby.

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Garam-masala

Na vsechno.....zalezi na druhu „garam masaly“, ale obecne se da rici , ze je stejne vhodna jak pro masa, zeleninu, brambory, teple a studene omacky, raitu atd. Podle slozeni tenhle recept odpovida zakladni „garam masale“, takze kdyz ho pouzijes na maso ci brambory nebo zeleninu urcite neudelas chybu, ale pouziva se pouze v indicke kuchyni a nebo arabske, takze do orientalni kuchyne. Tady najdes spousty indickych receptu kde se pouziva…bucek bych s tim nekorenila )))). Velmi lahodny je i cerny caj ochuceny „garam masalou“.

miradka
89 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Garam-masala

k čomu sa hodí táto zmeska korenín? vypadá to zaujímavo.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz