Recept Korejské bramborové placky Gamja Jeon

(Hodnoceno 1x) Korejská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Korejské bramborové placky Gamja Jeon

Postup

Take jednoduche klasicke jedlo nam podobne servirovali ako keby to bola najdrahsia pochutka a ja ich mam rad klasicke nase, ale aj tieto korejske Gamja Jeon servirovane s ochutenou sojovou omackou (cho ganjang) mi pripomenuli placky mojej babky pecene na platni na sporaku. Takze zemiakove placky s jarnou cibulkou cervenou paprikou, chilli a hribami.

1-Zemiaky postruhame podla chute mi sme dali pomerne na hrubo.Posolili a nechali pustit vodu.Cez sitko sme vodu zliali a este aj vytlacili. Papriku na krajali na drobne kocky tak isto aj hriby, jarnu cibulku a cesnaka a chilli na velmi jemno.

2-Vsetky suroviny sme zmiesali pridali vajicko a pridali kukuricnej muky par lyzic ( podla potreby aka je zmes ) a ochutili solou a korenim.Zmes sme poriadne premiesali.

3-Piekol som v malych pekacikoch len s osprejovanym povrchom v podstate na polosucho.

4-Placky sme nakrajali na 4 kusky aby sa dali lahko nabrat palickami .Servirovali sme so Cho ganjang omackou a este som si pridal aj Korejsku Gochujang chillli omacky a vsetko ozdobili sezamovymi semienkami.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.12.10 vloženo
  • 13453x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg zemiaky
  • 1 ks paprika veľká farebná mäsitá
  • 2 ks jarná cibuľka
  • 1-hrncek shitake huby
  • 1-chilli -feferonka
  • 3-4 lyzice kukuričná múka
  • 1 ks vajce
  • sol,mleté čierne korenie
  • 1 strucik cesnak
  • olej sprejovaci
  • omacka Cho ganjang:
  • 2 lyzice sojova omacka
  • 2 lyzice ryzovy ocot
  • 1 lyzicka sezamovy olej
  • 1-lyzica citronova stava
  • sol podla potreby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 05.12.10 04:04

Bento jak čtu „bramborové placky“ nemohu odolat :))Jarní cibulka nahrazena smaženou a pár posledních surovin opomenuto, přidán česnek, zdálo se mi málo. Salát z kysaného zelí s paprikovými floky laděn do pikantna. Pekla jsem pomalu na pánvičce vystlané pečícím papírem máznutým sádlem. Bašta ohromná, díky za inspiraci :)
Vlastním hůlky, /památka na báječnou restauraci ve Vodičkově ulici v Praze/ nebyly použity, nemohla jsem najít bryndáčky, snad příště :))

Diskuse k receptu Korejské bramborové placky Gamja Jeon

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 05.12.10 04:04

Bento jak čtu „bramborové placky“ nemohu odolat :))Jarní cibulka nahrazena smaženou a pár posledních surovin opomenuto, přidán česnek, zdálo se mi málo. Salát z kysaného zelí s paprikovými floky laděn do pikantna. Pekla jsem pomalu na pánvičce vystlané pečícím papírem máznutým sádlem. Bašta ohromná, díky za inspiraci :)
Vlastním hůlky, /památka na báječnou restauraci ve Vodičkově ulici v Praze/ nebyly použity, nemohla jsem najít bryndáčky, snad příště :))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz