Recept Korejské bramborové placky Gamja Jeon

(Hodnoceno 1x) Bento Korejská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Korejské bramborové placky Gamja Jeon

Postup

Take jednoduche klasicke jedlo nam podobne servirovali ako keby to bola najdrahsia pochutka a ja ich mam rad klasicke nase, ale aj tieto korejske Gamja Jeon servirovane s ochutenou sojovou omackou (cho ganjang) mi pripomenuli placky mojej babky pecene na platni na sporaku. Takze zemiakove placky s jarnou cibulkou cervenou paprikou, chilli a hribami. 1-Zemiaky postruhame podla chute mi sme dali pomerne na hrubo.Posolili a nechali pustit vodu.Cez sitko sme vodu zliali a este aj vytlacili. Papriku na krajali na drobne kocky tak isto aj hriby, jarnu cibulku a cesnaka a chilli na velmi jemno. 2-Vsetky suroviny sme zmiesali pridali vajicko a pridali kukuricnej muky par lyzic ( podla potreby aka je zmes ) a ochutili solou a korenim.Zmes sme poriadne premiesali. 3-Piekol som v malych pekacikoch len s osprejovanym povrchom v podstate na polosucho. 4-Placky sme nakrajali na 4 kusky aby sa dali lahko nabrat palickami .Servirovali sme so Cho ganjang omackou a este som si pridal aj Korejsku Gochujang chillli omacky a vsetko ozdobili sezamovymi semienkami.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 03.12.10 vloženo
  • 15133x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg zemiaky
  • 1 ks paprika veľká farebná mäsitá
  • 2 ks jarná cibuľka
  • 1-hrncek shitake huby
  • 1-chilli -feferonka
  • 3-4 lyzice kukuričná múka
  • 1 ks vajce
  • sol,mleté čierne korenie
  • 1 strucik cesnak
  • olej sprejovaci
  • omacka Cho ganjang:
  • 2 lyzice sojova omacka
  • 2 lyzice ryzovy ocot
  • 1 lyzicka sezamovy olej
  • 1-lyzica citronova stava
  • sol podla potreby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 5.12.10 04:04

Bento jak čtu „bramborové placky“ nemohu odolat :))Jarní cibulka nahrazena smaženou a pár posledních surovin opomenuto, přidán česnek, zdálo se mi málo. Salát z kysaného zelí s paprikovými floky laděn do pikantna. Pekla jsem pomalu na pánvičce vystlané pečícím papírem máznutým sádlem. Bašta ohromná, díky za inspiraci :)
Vlastním hůlky, /památka na báječnou restauraci ve Vodičkově ulici v Praze/ nebyly použity, nemohla jsem najít bryndáčky, snad příště :))

Diskuse k receptu Korejské bramborové placky Gamja Jeon

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Korejské bramborové placky Gamja Jeon

2905
753 příspěvků 5.12.10 04:04

Bento jak čtu „bramborové placky“ nemohu odolat :))Jarní cibulka nahrazena smaženou a pár posledních surovin opomenuto, přidán česnek, zdálo se mi málo. Salát z kysaného zelí s paprikovými floky laděn do pikantna. Pekla jsem pomalu na pánvičce vystlané pečícím papírem máznutým sádlem. Bašta ohromná, díky za inspiraci :)
Vlastním hůlky, /památka na báječnou restauraci ve Vodičkově ulici v Praze/ nebyly použity, nemohla jsem najít bryndáčky, snad příště :))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz