Recept Galuska - malé knedlíčky

babi Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vejce našlehat se solí a 200 ml vody. Přidat tolik mouky, aby vzniklo hladké, lepkavé tšsto. Pořádně ho vypracovat pomocí dřevěné vařečky a protlačit ho pomocí stěrky knedlíčkovým sítem s velkými otvory (může se použít haluškové, nebo obrácené struhadlo s velkými otvory) do hrnce s vařící osolenou vodou. Uvařené knedlíčky vyplavou na povrch. Vyjmout je pomocí děrované naběračky. Opláchnout je ve vlažné vodě a pořádně je nechat okapat. Nakonec do knedlíčků zamíchat olej, nebo sádlo. TIP: Dobrá příloha ke všem Pörkölt pokrmům

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 27.12.06 vloženo
  • 4873x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 400 g pšeničné hrubé mouky (krupičkové/semolina)
  • 3 1/2 lžíce oleje, nebo sádla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Galuska - malé knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz