Recept Gallo pinto Veg
wydra Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Varianta "Latinská Amerika" Namočené fazolky uvaříme ve větším množství osolené vody. Fazolky scedíme a odložíme stranou Černou vodu NEVYLEJEME ale v ní uvaříme rýží. (pokud je voda hodně černá, naředíme ji). Do uvařené rýže přidáme fazolky a používáme jako přílohu. Varianta "mix" Cibuli nakrájet buď na osminky (když je menší), nebo na čtvrtkolečka a do zlaté barvy a opect zvolna na oleji. Hotovou přidat k rýži s fazolkama Do směsi přidat předem, nasucho opečených rozinek.
- 22.10.10 vloženo
- 7428x zobrazeno
Čas přípravy
- tak cca 30 min
Ingredience
- Varianta "Latinská Amerika"
- černé fazole
- rýže
- ______________________________
- Varianta "mix"
- černé fazolky
- rýže
- cibule
- rozinky
- _____________________________
Doporučená příloha
maso, omáčka, salát
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Gallo pinto
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Gallo pinto
Koriander, je v preklade „azijsky petrzlen“ je asi pouzity v kazdom jedle juznej azie.
Ked chces cestovat thajsko , vietnam, laos atd. tak sa nenajes je vsade skoro v kazdom jedle
2453 příspěvků 23.10.10 13:24
Tak už je to uvařené a skoro snězené, jako příloha k Jeanově lázeňskému lilku, docela to šlo (tj. bylo to moc dobré). Trošku jsem to obměnila v duchu zmiňovaných odkazů - jako základ jsem postupně opekla jednu na drobno pokrájenou červenou cibuli, 3 malé na jemno pokrájené stroužky česneku, 1 stonek řapíkatého celeru (taky na jemno pokrájený), jeden lusk papriky kapie (dtto) a jednu čerstvou pálivou papričku. Pak už byl postup stejný, jen na závěr jsem přidala malinko saturejky (kvůli těm fazolím) a hrst posekané petrželky. Chudáci Kostaričani i Nikaragujci by se asi divili, co jsem jim to s jejich národním jídlem provedla.
Wydro, přesně takto připravené jsme jedli na Kapverdských ostrovech (patří k Africe) a je to neuvěřitelně dobré.
Hezke cteni na tech linkach, dik! Kostarika je moje milovana zeme, tak vzdycky zjihnu.
Na koriandr nemam sanci si zvyknout, vidim listecek a omdlivam, citim ho a preju si umrit !
Příspěvek upraven 22.10.10 v 22:42
2453 příspěvků 22.10.10 19:30
Jasně, já tam nikdy nebyla, jihoamerickou kuchyni znám jen z knížek. Tady: http://thecostaricagringo.com/…costa-rican/ a tady: http://www.costaricapages.com/…into-day/825 jsem cosi našla. V té zmiňované Nikaragui to prý dělají pro změnu z červených, proto jsem to dole napsala.
P.S. Koriandr taky moc nemusím, pořád si na něj snažím zvyknout, ale jde to ztuha.
Pravdu mas, olivy tam nepatri, take rikam, jen jsem si to pridala. Latinu mam hodne procestovanou, tohle mi chutna, koriandr zeleny je pro me smrtelna trava, takze s tim jsem se nesetkala. Ale nevylucuji, ze to bylo rovnou jako jidlo smichane s nejakou chobotnici treba a s tim smradem a pak jsem si toho samozrejme nevsimla. Ale jako prilohu to maji v kazdem bufaci, v Paname na ostrovech, v Kostarice a vzdy jen takhle jednoduche. To jedla moje huba a videlo moje ojo
2453 příspěvků 22.10.10 19:10
No, ono to možná bude jak s gulášem a svíčkovou u nás - co rodina, to recept. Prý se to po uvaření oboje ještě podusí na zpěněné cibulce a na závěr se přidá pořádná hrst sekané koriandrové natě. Volitelné přísady jsou paprika (zelenina, ne koření), pálivé papričky, někdy i česnek a občas dokonce i kokos (to si neumím představit). Jí se to k snídani se smaženými nebo míchanými vajíčky, někdy i s opečenými zeleninovými banány (plantejny).
Třeba se k tomu vyjádří maňana, ten je na tuhle oblast specialista, já ne.
P.S. Olivy se v Jižní Americe asi moc nepoužívají, nevím.
Příspěvek upraven 22.10.10 v 19:11
Nevim o tom, ze by mi neco vypadlo. Recept mám přímo od kostarické ženy. Tam se nijak složitě nevaří. Pouze ty olivy jsem tam dala k doplnění černé.
2453 příspěvků 22.10.10 18:34
Fazole se už namáčejí, a protože nemám černé, jen červené, budu se tvářit, že vařím nikaragujskou verzi tohohle kropenatého kohouta.
Jen mám pocit, že Vám v receptu vypadlo pár ingrediencí a část technologického postupu, ale to neva, inspirace to je i tak.