Recept Gallo pinto Veg

Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Varianta „Latinská Amerika“
Namočené fazolky uvaříme ve větším množství osolené vody.
Fazolky scedíme a odložíme stranou Černou vodu NEVYLEJEME ale v ní uvaříme rýží.
(pokud je voda hodně černá, naředíme ji).
Do uvařené rýže přidáme fazolky a používáme jako přílohu.

Varianta „mix“
Cibuli nakrájet buď na osminky (když je menší), nebo na čtvrtkolečka a do zlaté barvy a opect zvolna na oleji.
Hotovou přidat k rýži s fazolkama
Do směsi přidat předem, nasucho opečených rozinek.


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.10.10 vloženo
  • 5002x zobrazeno

Čas přípravy

  • tak cca 30 min

Ingredience

  • Varianta "Latinská Amerika"
  • černé fazole
  • rýže
  • ______________________________
  • Varianta "mix"
  • černé fazolky
  • rýže
  • cibule
  • rozinky
  • _____________________________

Doporučená příloha

  • maso, omáčka, salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 18.11.10 01:07

Diskuse k receptu Gallo pinto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 23.10.10 14:49

Koriander, je v preklade „azijsky petrzlen“ je asi pouzity v kazdom jedle juznej azie.
Ked chces cestovat thajsko , vietnam, laos atd. tak sa nenajes je vsade skoro v kazdom jedle :wink:

 
di
2451 příspěvků 23.10.10 13:24

Tak už je to uvařené a skoro snězené, jako příloha k Jeanově lázeňskému lilku, docela to šlo (tj. bylo to moc dobré). Trošku jsem to obměnila v duchu zmiňovaných odkazů - jako základ jsem postupně opekla jednu na drobno pokrájenou červenou cibuli, 3 malé na jemno pokrájené stroužky česneku, 1 stonek řapíkatého celeru (taky na jemno pokrájený), jeden lusk papriky kapie (dtto) a jednu čerstvou pálivou papričku. Pak už byl postup stejný, jen na závěr jsem přidala malinko saturejky (kvůli těm fazolím) a hrst posekané petrželky. Chudáci Kostaričani i Nikaragujci by se asi divili, co jsem jim to s jejich národním jídlem provedla. ;-)

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.10.10 13:19

Wydro, přesně takto připravené jsme jedli na Kapverdských ostrovech (patří k Africe) a je to neuvěřitelně dobré. :wink:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.10 22:41

Hezke cteni na tech linkach, dik! Kostarika je moje milovana zeme, tak vzdycky zjihnu.
Na koriandr nemam sanci si zvyknout, vidim listecek a omdlivam, citim ho a preju si umrit !

Příspěvek upraven 22.10.10 v 22:42

 
di
2451 příspěvků 22.10.10 19:30

Jasně, já tam nikdy nebyla, jihoamerickou kuchyni znám jen z knížek. Tady: http://thecostaricagringo.com/…costa-rican/ a tady: http://www.costaricapages.com/…into-day/825 jsem cosi našla. V té zmiňované Nikaragui to prý dělají pro změnu z červených, proto jsem to dole napsala.
P.S. Koriandr taky moc nemusím, pořád si na něj snažím zvyknout, ale jde to ztuha.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.10 19:16

Pravdu mas, olivy tam nepatri, take rikam, jen jsem si to pridala. Latinu mam hodne procestovanou, tohle mi chutna, koriandr zeleny je pro me smrtelna trava, takze s tim jsem se nesetkala. Ale nevylucuji, ze to bylo rovnou jako jidlo smichane s nejakou chobotnici treba a s tim smradem a pak jsem si toho samozrejme nevsimla. Ale jako prilohu to maji v kazdem bufaci, v Paname na ostrovech, v Kostarice a vzdy jen takhle jednoduche. To jedla moje huba a videlo moje ojo :-)

 
di
2451 příspěvků 22.10.10 19:10

No, ono to možná bude jak s gulášem a svíčkovou u nás - co rodina, to recept. Prý se to po uvaření oboje ještě podusí na zpěněné cibulce a na závěr se přidá pořádná hrst sekané koriandrové natě. Volitelné přísady jsou paprika (zelenina, ne koření), pálivé papričky, někdy i česnek a občas dokonce i kokos (to si neumím představit). Jí se to k snídani se smaženými nebo míchanými vajíčky, někdy i s opečenými zeleninovými banány (plantejny).
Třeba se k tomu vyjádří maňana, ten je na tuhle oblast specialista, já ne.
P.S. Olivy se v Jižní Americe asi moc nepoužívají, nevím.

Příspěvek upraven 22.10.10 v 19:11

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.10 18:44

Nevim o tom, ze by mi neco vypadlo. Recept mám přímo od kostarické ženy. Tam se nijak složitě nevaří. Pouze ty olivy jsem tam dala k doplnění černé.

 
di
2451 příspěvků 22.10.10 18:34

Fazole se už namáčejí, a protože nemám černé, jen červené, budu se tvářit, že vařím nikaragujskou verzi tohohle kropenatého kohouta. ;-)
Jen mám pocit, že Vám v receptu vypadlo pár ingrediencí a část technologického postupu, ale to neva, inspirace to je i tak.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz