Recept Galja- telecí maso dušené v troubě

Labužník Terrinka02 Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Telecí maso nakrájíme na 4 porce, trochu je jen tak dlaní pomačkáme, opečeme na másle a pak přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, také opečeme. Poté zalijeme 200 ml vývaru, nebo vody, přidáme čočku, přikryjeme pokličkou a dáme do méně vyhřáté trouby a dusíme, nižší teplotu držíme 25 minut. Po této době přidáme připravené kaštany- opečeme je, pak přelijeme vařící vodou, odstraníme slupku a zvolna uvaříme v mléce do měkka. Pak ještě přidat sekané mandle, dřínky a 100 ml vývaru, nebo vody- dalších 30 minut dusíme. Těsně před dohotovením ochutíme nasekaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou a ostatními uvedenými bylinkami- kořením a můžeme přidat i jiné zelené natě. Ještě chvilku podusíme. Není třeba zahušťovat, díky čočce je husté tak akorát. Dobrou chuť! Vybráno z Národních specialit.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 02.11.08 vloženo
  • 8049x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500- 750 g telecího masa ( lze nahradit i jiným masem)
  • 210 g čočky
  • 400 g jedlých kaštanů
  • 100 g mandlí
  • 100 g sušených dřínků- nemusí být
  • 4 cibule
  • 50- 75 g másla
  • 1 PL čerstvé, nebo 2 kl sušené mateřídoušky
  • 1 celá hlavička menšího česneku
  • 1 PL zelené máty
  • 1 PL petrželky, nebo jiné zelené natě
  • 300 ml vývaru, nebo vody
  • sůl

Doporučená příloha

  • čerstvý dobrý chléb, nebo jiné pečivo dle chuti, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Galja- telecí maso dušené v troubě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Galja- telecí maso dušené v troubě

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Galja- telecí maso dušené v troubě- Rachel,

jestli dřínky nenajdeš, klidně udělej i bez nich, jako já. Zdá se mi, že ten pokrm nebude až tak znatelně ochuzen- poznám to až to budu brzy dělat s ním, pak Ti písnu ten rozdíl. T.

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Galja- telecí maso dušené v troubě -Terrinko

Dřínky budou asi největší problém… Tady jsou v parku taky, ale nevím, jestli už je opeřenci neoklofali…zkusím to v pondělí zkontrolovat a případně natrhat a usušit…oni se budou hodit .o))) Tobě taky hezký zbytek neděle…byť počasí nic moc, ale to se dá snést, že ;o)

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Galja- telecí maso dušené v troubě- Rachel,

To mám teda radóóóst, že je to pro Tebe přímo skvost! Já jsem to dělala i z hovězího a bylo to taky moc dobré i když to bylo bez dřínku, ale teď jsem ho našla v parku, tak jsem si bobulky natrhala a suším je. Tudíž to bude příště dokonalé. Pěkný zbytek neděle. T.

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Galja- telecí maso dušené v troubě - Terrinko

Pěkněěě!!! To je skvostíček do mé sbírečky ;o)))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz