Recept Galantina z kuřete

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Galantina z kuřete

Úvod

Galantiny (rolované paštiky) se mohou připravovat jak z drůbeže, tak i třeba ze zvěřiny nebo i z masa jatečných zvířat, ale vše musí být vykostěné. Vykostěné maso se plní nádivkou. Po sešití nebo stočení se většinou vaří, ale dá se i péct. Podává se za studena.

Postup

Úprava náplně.
V mléce namočené žemle dobře vymačkáme a spolu s vepřovým a telecím na jemno umeleme, přidáme žloutky, na kostky nakrájenou slaninu, uzené a podušená játra. Vše podle chuti osolíme a dochutíme pašt. kořením. Promícháme a dáme vychladit.

Mezitím si vykostíme kuře, vykostěný plát masa také osolíme a okořeníme. Pak naplňujeme připravenou kašovinou. Stočíme, zabalíme do ubrousku a svážeme. Vložíme do vroucího vývaru. Asi po 20 minutách var snížíme a necháme táhnout 1 1/2 hod. (teplota 80°C).

Uvařenou galantinu vyjmeme a necháme vychladit. Krájíme ostrým nožem na tenké plátky. Příloha bílé pečivo.

Recept je z kategorií: Směsi mas Speciality Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.01.12 vloženo
  • 4383x zobrazeno

Čas přípravy

  • úprava trvá i s vychladnutím 24 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 větší kuře
  • sůl, paštikové koření
  • 2 l hovězího vývaru

Náplň

  • 35 dkg libového vepřového masa
  • 30 dkg telecí také libové
  • 15 dkg slaniny
  • 15 dkg vařené uzené
  • 15 dkg podušená drůbeží játra
  • 2 žemle
  • 1/4 l mléka
  • 4 žloutky

Doporučená příloha

  • bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Galantina z kuřete

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 19.01.12 15:15

Hotovo. Tereza

 
glama  19.01.12 13:36

Terezo díky…:-) (nešla by i ta první..?)
:mrgreen:

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 19.01.12 13:23

Fotografie jsem otočila, u každé nahrané fotky má autor možnost otočit fotku doleva/doprava.

Tereza

 
glama  16.01.12 01:04

Nešlo by ty obrázky narovnat…?
Aby se nemuselo při prohlížení lehat nebo pokládat monitor na bok… :roll:
:mrgreen:

 
kanibrk
31 příspěvků 13.01.12 09:01

Vypadá to moc hezky až se mi seběhly slinky :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz