Recept Gai Don Go (piškotová buchta)

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dostala jsem parní hrnec:)

Postup

Z pečicího papíru vystřihneme kolo, kterým vyložíme pařák parního hrnce.

V 1. míse smícháme prosátou mouku, sůl a prášek do pečiva.
Ve 2. míse ušleháme sníh z pěti vajec. Přidáme vinný kámen (nebo citrónovou šťávu) a promícháme. Přidáme 1/4 hrnku cukru, šleháme 1 minutu. Poté přidáme žloutky a 1/2 hrnku cukru a šleháme 2 minuty. Postupně zamícháme obsah 1. mísy.

Těsto nalijeme do pařáku a paříme 20-25 minut; zapíchnutá špejle musí vyjít suchá:)

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.12.09 vloženo
  • 2321x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10+25 min.

Ingredience

  • 1 hrnek předem prosáté cake flour (objem 240 ml, lze nahradit 1/8 hrnku kukuřičného škrobu a 7/8 prosáté hladké mouky)
  • 1/4 lžíce soli
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 1/2 lžíce vinného kamene nebo 1 1/2 lžíce citrónové šťávy
  • 3/4 hrnku cukru

Doporučená příloha

  • ovoce, ovocný sirup, atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gai Don Go (piškotová buchta)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz