Recept Gai Don Go (piškotová buchta)

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dostala jsem parní hrnec:)

Postup

Z pečicího papíru vystřihneme kolo, kterým vyložíme pařák parního hrnce.

V 1. míse smícháme prosátou mouku, sůl a prášek do pečiva.
Ve 2. míse ušleháme sníh z pěti vajec. Přidáme vinný kámen (nebo citrónovou šťávu) a promícháme. Přidáme 1/4 hrnku cukru, šleháme 1 minutu. Poté přidáme žloutky a 1/2 hrnku cukru a šleháme 2 minuty. Postupně zamícháme obsah 1. mísy.

Těsto nalijeme do pařáku a paříme 20-25 minut; zapíchnutá špejle musí vyjít suchá:)

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.12.09 vloženo
  • 2334x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10+25 min.

Ingredience

  • 1 hrnek předem prosáté cake flour (objem 240 ml, lze nahradit 1/8 hrnku kukuřičného škrobu a 7/8 prosáté hladké mouky)
  • 1/4 lžíce soli
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 1/2 lžíce vinného kamene nebo 1 1/2 lžíce citrónové šťávy
  • 3/4 hrnku cukru

Doporučená příloha

  • ovoce, ovocný sirup, atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gai Don Go (piškotová buchta)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz