Recept Gado - Gado Surabaya

Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Gado - Gado Surabaya

Úvod

Indonezia je velmi velka krajina a co je hlavne je „poskladana“ zo 17500 ostrovov a 6000 je obyvanych. Takze ich najznamejsi recept Gado Gado ma obrovske mnozstvo variacii, je to jedlo ktore sa predava na ulici. Vzdy vam ho pripravia pred vami. Moze byt jednoduche alebo zlozite zalezi kolko zaplatite za „extras“. Tato verzia je tzv. Surabay. To znamena, ze omacka sa naleje na zeleninu.

Postup

1-Varena zelenina:
Na drobno nakrajame cinsku kapustu a ju rychlo prevarime - obarime aby bola stale chrumkava. To iste spavime s fazulovymi klickami. Zelenu fazulku (originalne pouzivaju tzv. hadiu co je dlha) nakrajame na cca 3 cm. Kusky dame do osolenej vody ryhlo predvarit - stale na chrumkavo.

2-Surova zelenina:
Moze byt co je v sezone, nakrajane na kusky salat, paradajky, uhorky.

3-extras:
Su to bud varene zemiaky, na tvrdo vajicka alebo tofu, oprazne cibulka, krekery atd.

4-gado gado omacka:
V podstate je to omacka z burskych orieskov. Da sa robit tradicne v maziary alebo v mixery. Dame cesnak, burske oriesky, krevetovu pastu, trosku cukru a chilli a trochu kokosoveho mlieka rozbijeme alebo rozmixujeme a vytvorime pastu. Dame na panvicu pridame zvysok kokosoveho mlieka, miesame a varime pokial nezmeni konzistenciu na olejovu. Pridame po troche ryzovu muku, prevarime a zahustime.

5-Sambal stiplava omacka:
V tychto castiach sveta su ine hodnoty, co je stiplave. V preklade: Nestiplave = stiplave
Mierne stiplave = velmi stiplave
Stiplave = nejeditelne
V maziari rozdrvime thajske male chilli (birds eye) skala stiplavosti 7, (feferonka madarska 4) pridame trosku hnedeho cukru a sol a podavame pre tych, ktory maju radi extra stiplave.

6-Servirujeme tak ze podla toho, kdo co chce, prve sa daju predvarene zeleniny a potom surove zeleniny a plus extras u nas to boli zemiaky a vajicka a sa zaleju teplou omackou. Nakoniec prizdobime. A jasne ze pre sebevrahov dame sambal chilli omacku na stranu.

Recept je z kategorií: Saláty

Nahlásit recept

  • 25.01.11 vloženo
  • 5136x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • obarena zelenina:
  • cinska kapusta
  • fazuľka zelená
  • fazulove klicky
  • surova zelenina:
  • uhorka grecka
  • salat
  • paradajky
  • extras:
  • zemiaky male
  • vajicka
  • krekery
  • gado gado omacka:
  • cesnak
  • chilli
  • krevetova pasta
  • burske oriesky
  • kokosove mlieko
  • hnedy cukor
  • ryzova muka
  • sambal stiplava omacka:
  • chilli male thajske
  • cukor
  • sol

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gado - Gado Surabaya

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bento
794 příspěvků 25.01.11 23:01

Nedal som mnozstva lebo Gado Gado je v podstate velmi jednoducha zmes varenej a surovej zeleniny plus co mate v ladnicke . Omacka je tak isto v principe rozriedene a ochutene maslo z burskych orieskov ( da sa kupit hotova v azijskych obchdoch). No a kdo chce si prida dalsie feferonky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz