Recept Fúze japonské řízky s bramborovým salátem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Fúze japonské řízky s bramborovým salátem

Úvod

Rizky su velmi oblubene aj na druhej konci zemegule . Volaju sa Katsu (Katsudon) a tu na Labu su autenticke recepty od Babi
( https://www.labuznik.cz/…-z-japonska/ )
Ja nie som „purista“ skor skusam nove fuzie a tato kombinacia je jedna z nich.
Ja mam najradsej rizky so zemiakovym salatom, japonci maju tiez svoj zemiakovy salat s oharkami a ich super majonezou Kewpie tak som spravil tento vytvor aj s ich surovou kapustou.

Postup

1-Katsu Japonske rezne podobne ako nase naklepeme osolime pokorenime , dame do muky a vajicka.Jediny rozdiel su Japonske priezle Panko ktore su specialne mlete s najprv upecenych ususenych bielych chlebov bez koriek aby boli extra chrumkave. Vysmazime do zlatista .
Naozaj doporucujem vyskusat ich struhanku Panko je vyborna.

2-Japonsky zemiakovy salat: Dame varit zemiaky v supke ( nechame ich ale dlhsie ) tradicne japonske su skor roztlacene take hrubsie pyre. Hlavny rozdiel medzi nasim je ze nema prvky kyslosti ako nakladane oharky a pouziva cerstve oharky rozkrojene po dlzke s vybratymi jadierkami.Na­krajame ich na tenke polmesiaciky.Cibulu nakrajame na tenko a obarime v horucej posolenej vode s lyzicou ryzoveho octu.Tak isto nakrajame na jullien mrkvu a rychlo prevarime. Pridame na tvrdo uvarene vajicko na drobno nakrajane. Posolime okorenime pridame Mirin podla chuti. Dalsi rozdiel je Japonska majoneza Kewpie, ktora je velmi jemna a ma chut skor slahacky. Pridame majonezu podla chuti v ( Japonsku davaju vela)

3-Serviruje sa s omackou Tomkatsu ktora sa da kupit v Azijskych obchodoch. Mi sme zmiesali suroviny v keramickej miske a suseny cesnak v prasku sme nahradili surovym strucikom.Pridavaju aj trosku cukru ale mi sme to nahradili sladkou sojovou omackou Kecap Manis. Rezen je nakrajany na pasiky aby sa dal jest palickami.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.10.10 vloženo
  • 6114x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 Bravcove kare
  • muka hladka
  • 2 ks vajce
  • 1 hrncek struhanka Panko
  • sol,mleté čierne korenie
  • Japonsky zemiakovy salad:
  • 6 ks zemiaky
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks mrkva
  • 1 ks oharka grecka
  • 2 lyzice Mirin ryzove vino
  • sol,mleté čierne korenie
  • 5 lyzice majoneza japonska Kewpie
  • 2 ks vajce natvrdo
  • Tomkatsu omacka:
  • 5 pl lyzic Kecup
  • 2 lyzice vorcesterska omacka
  • 2 lyzice sojová omáčka
  • 2 lyzice horcica
  • 1 lyzicaryzove vino
  • 1 lyzicaryzovy ocot
  • 1/2 lyzicky cesnak sušený v prasku
  • klincek struhany trosku
  • 100 ml olej na vysmážanie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fúze japonské řízky s bramborovým salátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 16.10.10 19:02

Bento, male nedorozumneni, ja jsem nerekla, ze pokrm pochazi z Osaka, ale recept, ktery jsem pridala na Labu, jinymi slovy jsem ho ziskala v meste Osaka. 8-)

 
Bento
794 příspěvků 15.10.10 01:38

Babi,
Co je zaujmave ze tento recept je pomerne stary z 19 storocia.
Wikipedia pise ze je z Ginzy.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tonkatsu

 
Bento
794 příspěvků 15.10.10 01:29

Babi ,
Uz je to prepisane a pridane s referenciou.

 
Bento
794 příspěvků 15.10.10 01:22

Babi,
Ja to tam pripisem do receptu tvoj autenticky recept na Katsu , ja som sa skor koncentroval na fuziu s barmborovym salatom . :palec:

 
babi
6360 příspěvků 15.10.10 00:46

Hmm Bento, tento recept je jiz dlouha leta na Labuzniku a pochazi z mesta Osaka, ktere se povazuje za kulinarske stredisko Japonska a kde ma Kanada generalni konzulat.
http://www.labuznik.com/…-z-japonska/
Nazev by snad nemelo byt tak tezke vyhledat 8-)

 
jolana
5065 příspěvků 14.10.10 17:26

Vdaka Bento :) O japonskej kuchyni neviem nic. Ale viem uz zopar desatroci ako sa povie Japonsko po japonsky napriklad ;-)) Milujem haiku , mam japonsky televizor , susic na vlasy a radio a zopar(dva) receptov mam od jedneho misionara, ktory zil dlhe roky v Japonsku. A dva od jednej japonky, ale ta sa radsej nechala zivit akoby dakoho zivila a daco naucila ..:)
Navyse podla mna je uchvatne ze aj japonci maju rezne ! Rezne su super!
Do Japonska sa asi nedostanem, ale keby–tak to si pis, ze do malych zastrcenych by som sla radsej .

 
Bento
794 příspěvků 14.10.10 16:06

Jolana,
Ja som asi staromodny davam mrkvu samostatne.
No a teraz ta asi sokujem japoncici su asi jediny co ponukaju kapustu ako prilohu SUROVU len tak nastruhanu.Na stole mas dalsie prilohy ako sojova omacka alebo ich sladsi ocot a kazdy si to prichuti pri stole.Inak v azii sa viac pouziva cinska kapusta.
PS: Problem je ze vacsina japonskych restauracii v europe je vo vyssej cenovej skupine ty sa nebudu „ponizovat“ na taku plebsku prilohu ako je zeli.Ja mam na mysli obycajne restiky za par( jenov) a takych je tam vela zastrcenych v malych ulickach. A varia uplne super.

 
dag
539 příspěvků 14.10.10 11:55

Bento, Tvé recepty je radost číst a ještě větší připravovat

Příspěvek upraven 14.10.10 v 11:57

 
jolana
5065 příspěvků 14.10.10 09:47

Bento, pozerala som vcera v noci na tu majonezu, na jej zlozenie na nete.Ina chut a konzistencia bude asi tymi ochucovadlami co pouzivaju japonci.

Prosim, nemas sa zaco „polepsovat“ ak to tu napisane nikde nie je. Ja som len poprosila celkom skromne, lebo recepty sa pacia… Chyba je u adminov, nech to dakde napisu a pridaju aby ulahcili uzivatelom pisanie a pouzivanie tychto stranok tak ako to bolo predtym k spokojnosti vsetkych.

Mrkvu do salatu obvarime v tej istej vode po cibuli? alebo v novej?

A ten salat z kapusty Bento? kapusta sa len nastruha a osoli…dacim sa dochucuje.. zaujima ma..salaty mame radi :)
Pekny den:)

 
Bento
794 příspěvků 14.10.10 01:16

jolana,
dik polepsim sa :oops: ( skoda ze tu nie je „guide“ instrukcie pri pridavani surovin).
Inac ta majoneza to je super vyrobok a asi jediny vyrobok na svete co nema absolutne ziadne oznacenie v ( japonsku), do sveta to posielaju v takom cudnom „prezervative“
je to taka cudacka plastikova flaska co kazdy v japonsku pozna.
Ja ju kupujem v aziskych obchodoch ( je trochu drahsia)asi bude aj v Prahe.
Opytam sa Babi ci nevie recept.
 http://stuffinjapan.blogspot.com/…onnaise.html

Příspěvek upraven 14.10.10 v 01:18

 
jolana
5065 příspěvků 14.10.10 00:56

Bento, to su mi novinky. Tak nabuduce budu u nas rezne na japonsky sposob. Pozdavaju sa. Velmi. Struhanku mam, robim si ju aj na takyto sposob. Este by ma zaujimal ten kapustovy salat–ako na to? A nemas recept na majonezu? ked je taka dobra smotanova a jemna ako pises, zisiel by sa aj recept, vyskusali by sme ;-)

Vdaka za recept :)

PS: Mala by som prosbu. Je prehladnejsie v recepte uvadzat Salka miesto hrncek, PL-polievkova lyzica a KL -kavova lyzica. Ulahci to pisanie receptov, aj citanie a nasledny vykon–kto chce konat. Ak by si bol taky dobry.. prosim. Na Labuzniku boli take pravidla, teraz ich sice nevidim, ale mali by tu byt. Neboj, bude to az si zvyknes pohodlnejsie aj pre teba.. potom ma clovek lepsi prehlad a nahlad tiez ked pise … Za kladne vybavenie mojej ziadosti vopred dakujem :))

 
Bento
794 příspěvků 13.10.10 23:50

Pre vsetkych co maju radi rizky a ked pojdu do japonska alebo japonskej restauracie a sushi a ryby moc nemusia aby nevyhladli tak si mozu objednat „Katsudon“かつ丼 .

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz