Recept Fusilli s artyčoky

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Fusilli s artyčoky

Postup

1. Artyčoky zbavíme vnějších listů, zbývající do poloviny odřízneme, stonek ulomíme. Artyčoky rozdělíme na kolečka a okamžitě je vložíme do vody s citronovou šťávou. 2. Oloupanou cíbuli nakrájíme nadrobno a na ole­ji a másle necháme zesklovatět. Přidáme okapané artyčoky a lehce je osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme, přikryté dusíme asi 10 min. 3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Bazalku omyjeme, lístky natr­háme, najemno nasekáme a přidáme k zelenině. 4. Na pánvi smícháme fusilli s artyčoky a ještě chvíli necháme táhnout. Přidáme polovinu sýra. Upravíme na talíře a podáváme se zbylým parma­zánem.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 03.11.01 vloženo
  • 7553x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 mladé artyčoky
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • 1/4 l masového vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek bazalky
  • 400 g fusilli (nebo vřetének)
  • 100 g strouhaného parmazánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fusilli s artyčoky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz