Recept Fusilli s artyčoky

pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Fusilli s artyčoky

Postup

1. Artyčoky zbavíme vnějších listů, zbývající do poloviny odřízneme, stonek ulomíme. Artyčoky rozdělíme na kolečka a okamžitě je vložíme do vody s citronovou šťávou. 2. Oloupanou cíbuli nakrájíme nadrobno a na ole­ji a másle necháme zesklovatět. Přidáme okapané artyčoky a lehce je osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme, přikryté dusíme asi 10 min. 3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Bazalku omyjeme, lístky natr­háme, najemno nasekáme a přidáme k zelenině. 4. Na pánvi smícháme fusilli s artyčoky a ještě chvíli necháme táhnout. Přidáme polovinu sýra. Upravíme na talíře a podáváme se zbylým parma­zánem.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 03.11.01 vloženo
  • 7983x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 mladé artyčoky
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • 1/4 l masového vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek bazalky
  • 400 g fusilli (nebo vřetének)
  • 100 g strouhaného parmazánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fusilli s artyčoky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz