Recept Frikasé z lišek

spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Frikasé z lišek

Úvod

V houbarské sezone není receptu na úpravu hub nikdy dost. Toto frikasé je vhodné ke vsem masovým jídlum, zvlást k jídlum ze zveriny. Místo lisek se dají pouzít i jiné tvrdé houby.

Postup

Velké lisky rozkrojte na mensí kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Na vetsí pánvi rozehrejte máslo a na nem pri vyssí teplote opecte cibuli a houby. Snizte teplotu, prilejte víno a olej a duste pod poklickou asi 10 minut. Mezitím nakrájejte petrzelku a vmíchejte ji do hotového frikasé a ochutte solí, peprem a citronovou stávou.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 24.08.10 vloženo
  • 9230x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • ½ kg cerstvých ocistených lisek
  • 2 cibule (salotky)
  • 30 g másla
  • ½ dl bílého suchého vína
  • 2-3 Pl olivového oleje
  • 1 svazek petrzele
  • trocha citronové stávy
  • sul
  • pepr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Frikasé z lišek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz