Recept Freiburský jablečný koláč

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mouku smícháme s práškem do pečiva a dáme na vál. Uděláme dolík, do něj dáme cukry a vajíčko a s částí mouky vyrobíme hustou kaši.

Máslo (tuk) rozsekáme na kousky, poklademe kaši, zakryjeme moukou a od prostředka rychle zpracujeme v hladké těsto. Lepí-li se, půjde odpočívat do ledničky.
Těsto vyválíme, dáme na vymazaný plech a vidličkou propícháme.

Pečeme v troubě předehřáté na 200 - 220 stupňů 12 - 15 minut.

Náplň: doporučuji připravit předem.

Oloupaná a na kostičky nakrájená jablka smícháme s ostatními ingrediencemi kromě oříšků a rozdusíme s trochou vody. Pak přidáme nakrájené oříšky a necháme vychladnout.

Náplň rozprostřeme na předpečené těsto.

Poleva: Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme suchary, smetanu, sníh ze 4 bílků a rozprostřeme na jablka. Koláč posypeme plátky oříšků a vrátíme celý výtvor do trouby mezitím zchladlé na 175 - 200 stupňů. Pečeme asi 25 - 30 minut.

Není to právě blesková buchta, ale za více práce se vám bohatě odmění!

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.11.07 vloženo
  • 3680x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto: 375 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 75 g cukru
  • 1 vanil. cukr
  • 1 vejce
  • 250 g vychlazeného másla
  • Náplň: 2 kg jablek
  • 75 g cukru
  • 1 lžička skořice, rozinky
  • 75 g krájených lískových oříšků
  • Poleva: 4 vejce
  • 125 g cukru + 1 vanil. cukr
  • 4 nastrouhané suchary (já dávám i piškoty)
  • 1/4 l kysané smetany
  • 25 g plátků oříšků nebo mandlí

Doporučená příloha

  • Rozmařilí labužníci jedí koláč s poctivou šlehačkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Freiburský jablečný koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz