Recept Františkova sekaná pečeně

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Františkova sekaná pečeně

Postup

Žemle nakrájíme na plátky, pokropíme mlé­kem a necháme prosáknout. Hovězí i vepřo­vé maso umeleme, pak umeleme i žemle. Ke směsi přidáme sůl, vejce, drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, pepř, slaninu nakráje­nou na kostičky a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáme mouku a strouhanku a opět pro­mícháme. Na navlhčeném prkénku uděláme ze směsi ob­délník, podélně doprostřed položíme párek, těsto stočíme do tvaru šišky a spojem dolů položí­me na vymaštěný pekáček. Sekanou před­pečeme v hodně vyhřáté troubě, po chvilce příkon tepla zmírníme, použieme trochou vody a peče­me, přitom ji poléváme vype­čenou šťávou a pod­léváme vodou. Podáváme s bramborovým salátem. Bramborový salát: 500 g vařených oloupaných brambor, 2 steri­lované okurky, kousek mrkve a celeru, 1 malá cibule, 1 malé jablko, 100 g majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžička hořčice, cukr, ocet, mletý pepř, sůl. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Ne­cháme je dobře vychladit, pak je nakrájíme na kostičky společně s okurkami, vařenou mrkví a celerem, cibulí a oloupaným jablkem (bez jád­řinců). Majonézu promícháme s jogurtem, hořčicí, cukrem, octem, pepřem a solí, nalijeme ji k při­pravené směsi, promícháme dvěma vařečka­mi, dochutíme a necháme chvíli v chladničce pro­ležet.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 8543x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g hovězího masa bez kosti
  • 200 g vepřového masa bez kosti
  • 2 žemle
  • mléko
  • sůl
  • 1 vejce
  • kousek cibule
  • česnek
  • mletý pepř
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • kousek slaniny
  • olej
  • 1 párek
  • strouhanka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Františkova sekaná pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Františkova sekaná pečeně

Labužník bobisek
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Františkova sekaná pečeně

Já bych ji nacpala do formy na biskupský chlebíček - pak ji mohu naplnit čímkoli
krásně se opeče a upeče a určitě nepraskne, navíc krásně vypadá a ze silikonové
formy vypadne úplně sama

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Ořechový koláč Ořechový koláč
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz