Recept Frankfurtská zelená omáčka

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupat a rozkrojit vejce. Vyjmout žloutky a propasírovat je se solí. Opláchnout, osušit bylinky, na jemno je posekat a smíchat je se žloutky. Přidat olej a posekané bílky. Ochutit citronem, cukrem, pepřem, solí a hořčicí. P.S.: Omáčka se podává vesměs k vařenému hovězímu masu, ale hodí se i k jiným pokrmům.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 13.02.03 vloženo
  • 18296x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 na tvrdo uvařená vejce
  • sůl
  • 1 svazek pažitky
  • 1 svazek petrželky
  • 2 snítky kopru
  • 1 svazek míchaných bylinek
  • 125ml olivového oleje
  • citronová šťáva
  • pepř
  • cukr
  • hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Frankfurtská zelená omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Frankfurtská zelená omáčka

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frankfurtská zelená omáčka Ivo :-)

Ve Vídni a nejenom tam, je Heurigen po celý rok. Až přijedeš, dej zavčas vědět a maso ti objednám :-). Musíš ale nejdříve ochutnat v restauraci :-) Ale na to, co bys měl všechno ochutnávat budeš potřebovat hodně času. Krásný pozdrav, L.

Eleeen, můžeš dělat klidně tuto omáčku, také ji někdy dělám. Chtěla jsem jenom napsat, že k tradičnímu „Tafelspitzu“, o kterém Ivo píše, se dělá omáčka jiná. Když jsou čerstvá vejce, není problém. :-)

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frankfurtská zelená omáčka - drahá Lýdie...

…velmi rád se nechám od Tebe pokárat a klidně se nechám poučit :-). Kdybys Ty věděla, jak jsem dopadl s Tafelspitzem „počesku“…hihi…Největší problém je zakoupit správné maso - v devítí řeznictví z deseti na můj dotaz, zda mi umí prodat květovou špičku, vytřeštili oči a hráli věc do autu - až v desátém se nějaký mladíček suverénné rozběhl do chlaďáku a s jistotou Jamese Bonda mi uříz kus hovězího, které ještě po čtyřech hodinách vaření bylo tuhé a nekonzumovatelné (rozuměj „nepřekousnutelné běžným chrupem“) a po čtyřapůlté hodině se v tom kastrólu rozpadlo na jednotlivé vlákna. Takže se s největší pravděpodobností Tafelspitz nekonal, ale zážitek to byl…hihi.....asi se fakt budu muset vydat do vídně (ale asi až bude „zuřit“ Heurigen) :-)

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frankfurtská zelená omáčka - lydia, Ivo

Tak já asi zůstanu u té Ivovi a babiny, protože u nás doma nesmíme syrové žloutky kvůli alergii…

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frankfurtská zelená omáčka- Ivo !!!

musím tě pokárat:-)). K Tafelspitzu se nedělá NĚJAKÁ ZELENÁ omáčka. (Babi promiň, nic proti tomuto receptu ) ani taková jako je v tvém odkazu. Tafelspitz je rakouská specialita, ke které se podává pažitková omáčka - 3 na tvrdo uvařené propasírované žloutky smíchat s 2 čerstvými žloutky, s 2 v mléce namočenými, oloupanými , propasírovanými žemlemi, pomalu vmíchat 1/4 l oleje, osolit, ochutit octem nebo citr. šťávou, nakonec vmíchat 3 PL na jemno nakrájené pažitky. Žádné jiné bylinky. K tomu jablečný křen, oloupaná jablka uvařit s trochou vody a citronovou šťávou, do vychladlého nastrouhat asi 3 PL čerstvého křenu. K tomu všemu se podávájí tzv. g´röste Erdäpfel - den předem uvařené brambory, nastrouhané na hrubém struhadle vmíchat do orestované, na kostky nakrájené cibulky a opékat.
Samozřejmě může každý jíst co chce a jak chce, chtěla jsem jenom na ten Tafelspitz reagovat :-)

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frankfurtská zelená omáčka., IVO

asi to bude dobré, ale ten pohled…nic moc, ale pro vojáky jak dělané..hihihi
Hezký večer

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Frankfurtská zelená omáčka.

Při snaze dozvědět se něco více o Tafelspitzu a najít nějaký recept na jeho (její) přípravu, jsem narazil na webu i na jakousi **zelenou omáčku TARGET = _new **. Jal jsem se ji připravit a vyzkoušet a musím říct, že se k hovězímu (zejména vařenému) opravdu hodí. Vzhledem k tomu, že ta mnou objevená je téměř identická se zde Babi uváděnou, tak jen přidávám komentář. V té mé omáčce jsou navíc ještě dvě malé nadrobno posekané šalotky a 25 g tvarohu (použil jsem křenový) a místo citrónové šťávy jsou použity 3 lžíce vinného octa. Chtěl bych jen upozornit, že je žádoucí jak šalotku, tak i bílky posekat na co nejjemnější kousky (příště se pokusím využít struhadlo). Před podáváním je vhodné omáčku vychladit.

Doporučuji vyzkoušet a zaexperimentovat s bylinkami :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz