Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nero Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory, mrkev, fazolové lusky a jablka nakrájíme na kostičky a vložíme je do mísy. Okurky rovněž nakrájíme na stejnoměrné kostičky, lehce je v dlaních vymačkáme a spolu s hráškem je přidáme ke směsi v míse. Směs pak osolíme, opepříme, okyselíme, pokapeme voršestrem a nakonec lehce přimícháme majonézu. Nutriční hodnoty na 1 porci (125 g): Energie = 825 (1305) kJ, bílkoviny = 1,7 (2,4) g, tuky = 16,1 (29,1) g, sacharidy = 11,8 (12,3) g (V závorkách jsou uvedeny hodnoty při použití klasické majonézy.)
Recept je z kategorií: Zeleninové saláty
Používáme jako přílohu, předkrm nebo na tvorbu podstavců
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzský zeleninový salát
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
my dáváme žloutek, třený česnek, někdy i šalotku, pepř, sůl,dijonskou hořčici, vinný ocet a olej. Můj švára to jí jen tak, lžící bez ničeho
K rybám, potvorám a masu, zelenině i salátům supr!
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
my dáváme žloutek, třený česnek, někdy i šalotku, pepř, sůl,dijonskou hořčici, vinný ocet a olej. Můj švára to jí jen tak, lžící bez ničeho
K rybám, potvorám a masu, zelenině i salátům supr!
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
…vyznavačů domácí majonézy.
Vždyť je to tak jednoduché .
Ta „majonéza“ z odchodu sedí na polici a má trvanlivost rok.
Napadlo vás někdy proč tomu tak je?
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Omlouvám se, teprve dnes jsem objevil neuvěřitelně skvělou poznámku (Nero, to není jenom o tom, že mám rád psy, kočky, koně a vůbec zvířátka - žadnou protekci to nevyvolalo…)! Musím tuto poznámku citovat „Považuji experimentování a modifikace receptů za užitečnou věc, ale ty modifikace by neměly zá:,–(ně měnit výslednou chuť. To pak už je jiné jídlo, které by někdy zasloužilo samostatný recept.“ Domnívám se totiž, že skutečně mnohdy jen změna jedné z ingrediencí vytvoří jiné jídlo. Jenže občas čtu v komentářích názor opačný od Tvého - totiž ať nepíšeme recept, kde je jenom malá obměna. Ovšem gourmet ví, že i jemné změny vytvářejí chuťově odlišné pokrmy. Jsem nadšen, fakticky - NÁDHERNÁ POZNÁMKA!!! A samozřejmě - s jogurtem by ten salát bylo o něčem jiném - proto jsem se ptal. bylo-li by to možné. A mám to v oblíbených. jistě!
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Nero, Tvůj komentář mi připomněl oblíbenou průpovídku jednoho z mých kamarádů… „Ježiš, to je to dobrý, to mi zase bude blbě…“
Stoprocentně souhlasím. Domácí majonéza je určitě nejlepší. Potíž je jen v tom, že obvykle čím víc to chutná, tím je to škodlivější (viz salmonely ve vejcích) nebo se po tom víc tloustne (viz nutriční hodnoty v závorkách). Přeji hezký den.
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkouším salát co nejdříve jako přílohu. Zakoupila jsem si folii na smažení bez tuku, vytvořím lehké karbanátky z mletých krůtích prsíček a zeleniny, k tomu tento salát a určitě se vejdu do předpisových 1500 kJ s celým obědem. A ještě si pochutnám:-)
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
a když do toho dáte majonézu domácí, tak si pochutnáte víc. Podobný macedoine děláme taky, ale bez jablek a právě s domácí, dobře ochucenou majonézou. Zeleninu používáme sterilovanou. Salátem plníme ruličky šunky a hned je večeře nebo předkrm. Ve Francii je to jeden z nejoblíbenějších salátů.
Díky za podporu. Považuji experimentování a modifikace receptů za užitečnou věc, ale ty modifikace by neměly zá:,–(ně měnit výslednou chuť. To pak už je jiné jídlo, které by někdy zasloužilo samostatný recept. Přeji dobrou noc.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
mluvíš mi z duše, nebo z chutě…teď nevím…:-)) Také jsem toho názoru, že pokud k večeři nesním více než např. deset deka, nemůže mi to ve výsledku ublížit, ani poznamenat moji postavu… Ale majonézu a jogurt bych nesrovnávala (párkrát jsem je v období tzv. „záchvatů zdravé výživy“ zkoušela zaměnit), to je úplně o něčem jiném…:-))
Labužnictví je - podle mně - o kvalitě a plné chuti, ne o přejídání… Takže kdo nepotřebuje hubnout, rozhodně majonézu!
To jsem zatím nezkoušel, třeba by to šlo, ale já zase tolik hubnout nepotřebuji
On přece jen jogurt je jogurt a
majonéza je majonéza 
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Nu, tohle rozhodně smím a chci. A což tak místo majonézy jogurt; je to možné?