Recept Francouzský zeleninový nákyp

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Baklažány zbavíme slupky, pokrájíme na malé plátky a spaříme vřelou vodou. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky, okurky bez slupky po­krájíme také na kostky. Vše spolu promíchá­me, osolíme a opepříme. Na oleji zpěmme na­drobno nakrájenou cibu­li, přidáme utřený čes­nek, nasekanou petrže­lovou nať a bobkový list. Zeleninu promícháme a udusíme dopolo­měkka. Podušenou směs dá­I me do zapékací misky, posypeme strouhaném sýrem a v troubě upeče­me dozlatova.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 04.01.05 vloženo
  • 4861x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3-4 baklažány
  • 1 zelená okurka
  • 5-6 rajčat
  • 40 g jemného oleje
  • 1 cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • petrželová nať
  • tvrdý sýr na strouhání (nejlepší je parmezán).

Doporučená příloha

  • černý chléb, tmavá ba­getu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský zeleninový nákyp

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Chilli con carne Chilli con carne
Jahodový pohár Jahodový pohár
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz