Recept Francouzský zeleninový nákyp

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Baklažány zbavíme slupky, pokrájíme na malé plátky a spaříme vřelou vodou. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky, okurky bez slupky po­krájíme také na kostky. Vše spolu promíchá­me, osolíme a opepříme. Na oleji zpěmme na­drobno nakrájenou cibu­li, přidáme utřený čes­nek, nasekanou petrže­lovou nať a bobkový list. Zeleninu promícháme a udusíme dopolo­měkka. Podušenou směs dá­I me do zapékací misky, posypeme strouhaném sýrem a v troubě upeče­me dozlatova.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 04.01.05 vloženo
  • 4460x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3-4 baklažány
  • 1 zelená okurka
  • 5-6 rajčat
  • 40 g jemného oleje
  • 1 cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • petrželová nať
  • tvrdý sýr na strouhání (nejlepší je parmezán).

Doporučená příloha

  • černý chléb, tmavá ba­getu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský zeleninový nákyp

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz