Recept Francouzský zabijačkový kastrůlek

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Odříznout přebytečný tuk z masa a osolit a opepřit ho. Maso dobře osmažit v oleji, nejdříve ramínko a žebírka a za deset minut přidat další druhy masa. Vyjmout maso, slít skoro všechen tuk (uschovat na brambory) a na zbytku osmažit na jemno pokrájenou zeleninu a bylinky s kořením. Přidat med a zahřívat ho po 2 minuty a potom vše zalít octem s vínem a uvolnit jakýkoliv přípek. Vrátit maso do kastrolu nejdříve tukem dolů a zalít ho vývarem. Přivéct k varu a vložit do předem vyhřáté trouby na 200°C. Péct nepřikryté po 1 hodinu a 45 minut. Během pečení maso nekolikrát otočit. Nakonec tukem nahoru. Zkontrolovat pomocí zapíchnutí jehly, je-li maso hotové (je cítit jenom malý odpor při zapíchnutí jehly do masa). Vyjmout maso a zredukovat tekutinu. Okořenit podle chuti. Maso nakrájet na kusy stejné tloušťky. Ohřát šťávu před podáváním. Během pečení masa. Trochu osmažit malé cibulky. Brambory okrájet do atraktivního tvaru (jako torpédo). Osmažit je v oleji do měkka. Do polévkových talířů rozdělit maso, všechnu zeleninu a zalít to šťávou. Nahoře vše posypat pažitkou. Šéfkuchaři Jean & Jean-Yves Schillinger

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 04.01.07 vloženo
  • 3744x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g vepřových žebírek
  • 1 čerstvé vepřové koleno
  • 250 g vepřového ramínka
  • 500 g bůčku
  • 1/2 líčka z vepřové hlavy
  • 75 g medu, nejlépe akátového
  • 100 g cibule
  • 250 g brambor
  • 100 g mrkve
  • 100 g malých cibulek
  • 350 ml červeného vína
  • 200 ml sherry octa
  • 500 ml podzemnicového oleje
  • 300 ml telecího vývaru
  • 1 lžíce (5 g) od každého - dobromyslu, tymiánu, šalvěje, koriandru, muškátového oříšku, saturejky
  • 1/2 svazečku pažitky
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský zabijačkový kastrůlek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz