Recept Francouzský steak

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vložit steaky do nekovové misky, pokapat je citronem a opepřit. Nechat marinovat po 1 hodinu. Rozehřát máslo s olejem a osmažit na něm cibuli do zlatohněda. Přidat jablka a smažit je tak dlouho, až změknou. Uschovat je v teple. Rozehřát těžkou pánev, až je velice horká. Trochu ji vymazat olejem a osmažit na ní osolené steaky, až jsou udělané tak, jak je máte rádi, nejlépe, když jsou uvnitř růžové (záleží na jejich tloušťce). Udržovat steaky v teple. Do pánve nalít ocet, uvolnit přípek a nechat zredukovat na polovinu. Poskládat jablka na nahřáté talíře, nahoru položit diagonálně nakrájené (proti vláknu) steaky a vše polít octovou omáčkou z pánve.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 24.03.03 vloženo
  • 9840x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pěkné steaky
  • šťáva z 1 citronu
  • pepř a sůl podle chuti
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 cibule na jemno nakrájené
  • 225g oloupaných, bez jadřince a na plátky nakrájených jablek
  • 110ml jablečného octa

Doporučená příloha

  • Bageta a lehký salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský steak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz