Recept Francouzský Savojský řízek Pra

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzský Savojský řízek

Úvod

Escalopes savoyardes je celkem jednoduchý recept, který dobře vypadá i na sváteční tabuli. Beaufort je typický sýr Savojska, podobá se italskému Fontina a mohl by jej nahradit dosažitelnější Emmental. Recept hodně připomíná řízek z údolí Valle d´Aosta, obě kuchyně se často prolínají. Podobné recepty byly již vloženy, tento přidávám jen pro objasnění názvu.

Postup

Řízky necháme silnější, na másle je pomalu opečeme po obou stranách, osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a oříškem.

Vejce se smetanou našleháme, trochu ochutíme a okořeníme stejně jako maso.

Řízky ponoříme do vajec a položíme těsně vedle sebe do zapékací misky.

Na každou porci položíme půl plátku šunky, potom sýr, zalejeme zbytkem vajec se smetanou a pod grilem zapečeme asi 10 minut.

Recept je z kategorií: Maso Telecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.03.12 vloženo
  • 25553x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 telecí řízky (kuřecí, krůtí) à 150 g
  • 2 vejce
  • 50 g máslo
  • 15 cl smetana
  • 1 silnější plátek šunka od kosti
  • 2 plátky sýra Beaufort (Fontina, Gruyere)
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše, vařené fazolky a mrkev na másle, nebo obojí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 21.03.12 18:25

Jolano :-), u nás se i fotilo, sice nevím, jestli vypadalo stejně, ale vonělo určitě :-), šunku jsem dala Zvonařku, sýr goudu do ní, řízky byly z pečeně, na tři porce dvě vejce a 1.5dcl smetany, kaše bramborová od včerejška, opečená na výpeku z kotlet, ledový salát ve sladkokyselé zálivce jako příloha.

Svevo, na středu až noblesní oběd, díky za něj :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Francouzský Savojský řízek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  21.03.12 19:16

Jol, telepatie? :-), já se chlapím už 14 dní den co den :-), ale tenhle recept si zasloužil fotku :-) řízky z pečeně, šunku jsem dala Zvonařku, sýr goudu do ní, smetany skoro 2dcl a dvě vejce na tři porce, Zdenkovi jsem na výpeku z kotlet opekla zbytek bramborové kaše, kterou si dělal včera k párku a zase asi ze dvou kil brambor :-), příloha ledový salát s jednoduchou zálivkou z oleje, octa, cukru, soli a vody.
Svevo, dík za recept :-)

Přeji do vašeho světa ke Dni matek štěstí a lásku :srdce: :kytka:

 
jolana
5064 příspěvků 21.03.12 18:58

Dando, ty mi citas myslienky, krom toho ze sme mali rovnaky obed ..ja som ku komentu mala napisane ze recept si zasluzi foto od Dandy a potom som to zmazala.. namojvieru :lol:

U nas je tiez streda a bol obed slavnostny.. na nasej pologuli(to bude kukat parnikachna nafukovaci) je totizto dnes Den matiek, tak som sa pochlapila :lol:

 
jolana
5064 příspěvků 21.03.12 18:04

Svevo, sunku som nasla Hein nemecku a syr obycajny emental od frico, ktory z dostupnych najlepsie vyzerala a vonal..obed bol ako rozpravka..nefotilo sa, nikto sa nechcel vzdat svojej porcie, tak to vonalo krasne a vyzeralo uzasne..vdaka este raz :)

 
gmp
1603 příspěvků 19.03.12 06:50
+

Marnost nad marnost, Sveva umí. Takovýmto by měli administrátoři jejich končetiny líbat a na svých je nosit. :potlesk:

 
sveva
751 příspěvků 18.03.12 20:44

Jolanko je to taková jemná dobrůtka, nic se nemůže pokazit a vyhovuje snad všem, malým i velkým.

 
sveva
751 příspěvků 18.03.12 20:42

Casino říkají o vás, že jste šťoural, ale často vyšťouráte chyby, já si to často říkám. Ten můj překlep jsem už opravila. Děkuji za upozornění.

 
jolana
5064 příspěvků 18.03.12 18:08

Svevo, vdaka :)… hoodne dlho a daavno to bola u nas doma klasika.. idem na nakup a budem sa snazit najst dobry syr a dobry platek sunky od kosti.. snad sa postasti :) :mavam:

 
casino
4463 příspěvků 18.03.12 14:14

:) hihi,
…bych dalo tak deci smetany na maso a o zbytek bych se podělilo se spolustolovníkem k zapití :mrgreen:
To by Frantíci čuměli, dyby viděli co to máme za bílé pití ve dvojkách na bílé ;)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz