Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sveva Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Escalopes savoyardes je celkem jednoduchý recept, který dobře vypadá i na sváteční tabuli. Beaufort je typický sýr Savojska, podobá se italskému Fontina a mohl by jej nahradit dosažitelnější Emmental. Recept hodně připomíná řízek z údolí Valle d´Aosta, obě kuchyně se často prolínají. Podobné recepty byly již vloženy, tento přidávám jen pro objasnění názvu.
Řízky necháme silnější, na másle je pomalu opečeme po obou stranách, osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a oříškem. Vejce se smetanou našleháme, trochu ochutíme a okořeníme stejně jako maso. Řízky ponoříme do vajec a položíme těsně vedle sebe do zapékací misky. Na každou porci položíme půl plátku šunky, potom sýr, zalejeme zbytkem vajec se smetanou a pod grilem zapečeme asi 10 minut.
Recept je z kategorií: Maso Telecí maso
Bramborová kaše, vařené fazolky a mrkev na másle, nebo obojí.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.3.12 18:25
Jolano , u nás se i fotilo, sice nevím,
jestli vypadalo stejně, ale vonělo určitě
, šunku jsem dala Zvonařku, sýr goudu do ní,
řízky byly z pečeně, na tři porce dvě vejce a 1.5dcl smetany, kaše
bramborová od včerejška, opečená na výpeku z kotlet, ledový salát ve
sladkokyselé zálivce jako příloha.
Svevo, na středu až noblesní oběd, díky za něj
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzský Savojský řízek
Jol, telepatie?
, já se chlapím už 14 dní den co den
, ale tenhle recept si zasloužil fotku
řízky z pečeně, šunku jsem dala Zvonařku,
sýr goudu do ní, smetany skoro 2dcl a dvě vejce na tři porce, Zdenkovi jsem
na výpeku z kotlet opekla zbytek bramborové kaše, kterou si dělal včera
k párku a zase asi ze dvou kil brambor
, příloha ledový salát s jednoduchou
zálivkou z oleje, octa, cukru, soli a vody.
Svevo, dík za recept
Přeji do vašeho světa ke Dni matek štěstí a lásku

5068 příspěvků 21.3.12 18:58
Dando, ty mi citas myslienky, krom toho ze sme mali rovnaky obed ..ja som ku komentu mala napisane ze recept si zasluzi foto od Dandy a potom som to zmazala.. namojvieru
U nas je tiez streda a bol obed slavnostny.. na nasej pologuli(to bude kukat parnikachna nafukovaci) je totizto dnes Den matiek, tak som sa pochlapila
5068 příspěvků 21.3.12 18:04
Svevo, sunku som nasla Hein nemecku a syr obycajny emental od frico, ktory z dostupnych najlepsie vyzerala a vonal..obed bol ako rozpravka..nefotilo sa, nikto sa nechcel vzdat svojej porcie, tak to vonalo krasne a vyzeralo uzasne..vdaka este raz
Marnost nad marnost, Sveva umí. Takovýmto by měli administrátoři jejich končetiny líbat a na svých je nosit.
Jolanko je to taková jemná dobrůtka, nic se nemůže pokazit a vyhovuje snad všem, malým i velkým.
Casino říkají o vás, že jste šťoural, ale často vyšťouráte chyby, já si to často říkám. Ten můj překlep jsem už opravila. Děkuji za upozornění.
5068 příspěvků 18.3.12 18:08
Svevo, vdaka
… hoodne dlho a daavno to bola u nas
doma klasika.. idem na nakup a budem sa snazit najst dobry syr a dobry platek
sunky od kosti.. snad sa postasti

…bych dalo tak deci smetany na maso a o zbytek bych se podělilo se spolustolovníkem k zapití
To by Frantíci čuměli, dyby viděli co to máme za bílé pití ve dvojkách na bílé