Recept Francouzský nugát

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V hrnci smícháme cukr se solí,medem a vodou.Vaříme za občasného míchání při dosti vysoké teplotě přibližně 1hod.Hmota je hotová,když je hustá a slabě nažloutlá.Na zkoušku ponoříme do hmoty špejli a pak ji ihned dáme do nádoby se studenou vodou.Hmota má okamžitě ztuhnout,nabýt skelného lesku a lámat se,přitom ale má zůstat ještě trochu poddajná.Z bílku ušleháme velmi tuhý sníh.Tenkým proudem za stálého míchání přidáváme horkou cukrovou hmotu.Hmotu šleháme dále,až je zhoustlá,tuhá a hladká.Čím déle mícháme,tím pevnější a tužší je nugát.Třešně a ořechy hrubě nasekáme a vmícháme do cukrové hmoty.Hmotu nalijeme v dlouhých pramenech na plech,který jsme slabě vytřeli olejem nebo na papír na pečení.Přes noc necháme při pokojové teplotě lehce zaschnout.Nastříháme na kousky a zabalíme do folie.1ks má 30kcal.Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bonbóny

Nahlásit recept

  • 07.06.04 vloženo
  • 9798x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1hod.

Počet porcí

  • 50 porcí

Ingredience

  • 25dkg cukru krupice,10dkg medu,75ml vody,1 bílek,4dkg kandovaných třešní,4dkg pražených lískových oříšků,olej na vymazání plechu,špetka soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský nugát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz