Recept Francouzský nugát

pepan Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V hrnci smícháme cukr se solí,medem a vodou.Vaříme za občasného míchání při dosti vysoké teplotě přibližně 1hod.Hmota je hotová,když je hustá a slabě nažloutlá.Na zkoušku ponoříme do hmoty špejli a pak ji ihned dáme do nádoby se studenou vodou.Hmota má okamžitě ztuhnout,nabýt skelného lesku a lámat se,přitom ale má zůstat ještě trochu poddajná.Z bílku ušleháme velmi tuhý sníh.Tenkým proudem za stálého míchání přidáváme horkou cukrovou hmotu.Hmotu šleháme dále,až je zhoustlá,tuhá a hladká.Čím déle mícháme,tím pevnější a tužší je nugát.Třešně a ořechy hrubě nasekáme a vmícháme do cukrové hmoty.Hmotu nalijeme v dlouhých pramenech na plech,který jsme slabě vytřeli olejem nebo na papír na pečení.Přes noc necháme při pokojové teplotě lehce zaschnout.Nastříháme na kousky a zabalíme do folie.1ks má 30kcal.Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bonbóny

Nahlásit recept

  • 07.06.04 vloženo
  • 10764x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1hod.

Počet porcí

  • 50 porcí

Ingredience

  • 25dkg cukru krupice,10dkg medu,75ml vody,1 bílek,4dkg kandovaných třešní,4dkg pražených lískových oříšků,olej na vymazání plechu,špetka soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský nugát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz