Recept Francouzský kapr zapékaný na pivě

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozehřát 2 lžíce másla v zapékací misce, přidat cibuli, celer a vše dobře promíchat. Do kapra lehce vemnout sůl a pepř a položit ho na zeleninu. Zalít vše pivem, posypat petrželkou a perníkem. Přikrýt a vložit do předem vyhřáté trouby na 165°C a péct asi 30-40 min., nebo když se tvoří lupínky (pomocí vidličky se ryba zkusí). Přendat kapra na nahřátou mísu a udržovat jej v teple. Zredukovat vývar na polovinu. Mezi tím nakrájet jikry na plátky, osolit, opepřit je a pokapat citronovou šťávou. Osmažit je na pomalém ohni na 2 lžících másla asi po 5 minut, nebo až jsou udělané. Rozložit jikry okolo kapra. Zbytek másla vložit do zredukovaného vývaru, ohřát jej, dochutit a nalít na kapra. Ozdobit vše snítkou petrželky a ihned podávat.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 12.11.04 vloženo
  • 6601x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 lžic másla (1 lžíce = 15g)
  • 250 ml na plátky nakrájených cibulí
  • 8 lžic posekaného řapíkatého celeru
  • asi 1,3 kg očištěného kapra
  • sůl a černý pepř
  • 250 ml ležáku, nebo světlého piva
  • 2 snítky petrželky posekané
  • 2 lžíce nastrouhaného perníku
  • proprané kapří jikry
  • lžička citronové šťávy
  • petrželka

Doporučená příloha

  • Bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský kapr zapékaný na pivě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s jikrami peceny na pive.

Aha, asi už tomu rozumím - ty ten „cucek“ jiker nakrájíš, hehe, já jsem si představila, jak krájíš každou jikru zvlášť, chichi. Já je do vánoční polévky zvlášť uvařím ( vývar z nich nepoužívám), nechám okapat, trochu rybího vývaru z polévky dám do hrníčku a jikry v něm metličkou rozšlehám a pak vliji opět do polévky. Taky Tě zdravím.

babi
6360 příspěvků 12.11.04 20:30
Re: Kapr s jikrami peceny na pive.

Eji, pouzivaji se opravdu kapri jikry a ne mlici. Zajiste ty platky nebudou uhledne, ale ja krajim jikry i do Vanocni rybi polevky. Dekuji Ti mockrat za pochvalu, ohodnocuji!

Moc Te zdravim ;0)

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s jikrami peceny na pive.

Babi, jeden recept lepší než druhý,mňam. Ale tady bych měla malou připomínku - jikrami zřejmě myslíš mlíčí ( jikry by se určitě nožem krájet nedaly).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Štika na smetaně Štika na smetaně
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz