Recept Francouzský kapr zapékaný na pivě

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozehřát 2 lžíce másla v zapékací misce, přidat cibuli, celer a vše dobře promíchat. Do kapra lehce vemnout sůl a pepř a položit ho na zeleninu. Zalít vše pivem, posypat petrželkou a perníkem. Přikrýt a vložit do předem vyhřáté trouby na 165°C a péct asi 30-40 min., nebo když se tvoří lupínky (pomocí vidličky se ryba zkusí). Přendat kapra na nahřátou mísu a udržovat jej v teple. Zredukovat vývar na polovinu. Mezi tím nakrájet jikry na plátky, osolit, opepřit je a pokapat citronovou šťávou. Osmažit je na pomalém ohni na 2 lžících másla asi po 5 minut, nebo až jsou udělané. Rozložit jikry okolo kapra. Zbytek másla vložit do zredukovaného vývaru, ohřát jej, dochutit a nalít na kapra. Ozdobit vše snítkou petrželky a ihned podávat.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 12.11.04 vloženo
  • 6578x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 lžic másla (1 lžíce = 15g)
  • 250 ml na plátky nakrájených cibulí
  • 8 lžic posekaného řapíkatého celeru
  • asi 1,3 kg očištěného kapra
  • sůl a černý pepř
  • 250 ml ležáku, nebo světlého piva
  • 2 snítky petrželky posekané
  • 2 lžíce nastrouhaného perníku
  • proprané kapří jikry
  • lžička citronové šťávy
  • petrželka

Doporučená příloha

  • Bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský kapr zapékaný na pivě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s jikrami peceny na pive.

Aha, asi už tomu rozumím - ty ten „cucek“ jiker nakrájíš, hehe, já jsem si představila, jak krájíš každou jikru zvlášť, chichi. Já je do vánoční polévky zvlášť uvařím ( vývar z nich nepoužívám), nechám okapat, trochu rybího vývaru z polévky dám do hrníčku a jikry v něm metličkou rozšlehám a pak vliji opět do polévky. Taky Tě zdravím.

babi
6360 příspěvků 12.11.04 20:30
Re: Kapr s jikrami peceny na pive.

Eji, pouzivaji se opravdu kapri jikry a ne mlici. Zajiste ty platky nebudou uhledne, ale ja krajim jikry i do Vanocni rybi polevky. Dekuji Ti mockrat za pochvalu, ohodnocuji!

Moc Te zdravim ;0)

Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kapr s jikrami peceny na pive.

Babi, jeden recept lepší než druhý,mňam. Ale tady bych měla malou připomínku - jikrami zřejmě myslíš mlíčí ( jikry by se určitě nožem krájet nedaly).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz