Recept Francouzský jablkový dort

Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzský jablkový dort

Postup

Z mouky, másla nebo margarínu, moučkového cukru, vejce, kypřícího prášku do pečiva a špetky soli vypracujeme těsto. Těstem vyložíme dno předem vymazané dortové formy a dáme péci. Přípravíme si jablečnou náplň: Jablka oloupeme, vybereme jádřince a najemno nastrouháme. Přidáme skořicové cukry a podusíme. Do podušených jablek přidáme puding smíchaný s vodou a uvaříme do zhoustnutí. Ještě horkou náplň nalijeme na upečený korpus. Připravíme si šlehačkovou náplň: Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat a potom ji ve vodní lázni rozpustíme a necháme vychladnout. Šlehačku vyšleháme dotuha a opatrně zašleháme rozpuštěnou želatinu (ne horkou). Na vychladlou jablkovou náplň navrstvíme šlehačkovou náplň a nazdobíme strouhanou čokoládou. Pak necháme dort dobře ztuhnout (nejlépe v ledničce) Želatinu zahříváme asi na 60°C. Nesmí se vařit!

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 26.01.03 vloženo
  • 16142x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 125 g hladké mouky
  • 50 g másla nebo margarínu
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1/3 balíčku kypřícího prášku do pečiva
  • Jablečná náplň:
  • 1 kg oloupaných a nastrouhaných jablek
  • 2 balíčky skořicového cukru
  • 150 ml studené vody
  • 1 balíček Vanilkového pudingu
  • Šlehačková náplň:
  • 5 g želatiny (1 kávová lžička)
  • 2 polévkové lžíce studené vody
  • 250 ml šlehačky
  • Na zdobení:
  • strouhaná čokoláda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský jablkový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzský jablkový dort

KVB
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzský jablkový dort

Přečtl jsem, dostal chuť, udělal, ochutnal jednou … Vynikající!! Ochutnal podruhé… Ještě lepší!!! Krásně lehké, sladké tak akorát. Jen se po něm zaprášilo.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz