Recept Francouzský hruškový koláč Zlaty Adamovské

(Hodnoceno 1x) strnecka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzský hruškový koláč Zlaty Adamovské

Postup

Dortovou formu vyložíme rozváleným listovým těstem, které musí přesahovat okraje formy tak, aby se dala po naplnění zakrýt. Na těsto naklademe převařené hrušky a zalijeme krémem. Překlopíme těstem a pečeme 30 minut na 170 stupňů dozlatova. Podáváme ještě teplé, se šlehačkou. Svět ženy 11/08

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 03.11.08 vloženo
  • 19216x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hrušek
  • listové těsto
  • 150 g cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 100 g smetany nebo Tatry
  • 100 ml mléka
  • 2 žloutky
  • Hrušky oloupat, nakrájet a mírně povařit v oslazené vodě.
  • Krém: Mírně svařit cukr, hladkou mouku, smetanu nebo Tatru, mléko a žloutky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

boogie007 1.10.15 18:19

Ještě jsem načetla pár změn:
balení listového těsta, vlašské ořechy, hladká mouka na podsypání
hrušky, krystal, celá skořice, vanilkový extrakt

krém: 200ml sladké smetany, trochu mléka, 70g krystalu, 40g hladké mouky, 2 žloutky, trochu rumu (lze vynechat)

1. hrušky zbavíme jádřinců, oloupeme je a povaříme s cukrem, skořicí a vanilkou

2. okapané hrušky nakrájíme na plátky

3. listové těsto rozválíme tak, aby vyšlo na kulatou formu a aby hodně přečnívalo okraje

4. hrušky navrstvíme na těsto, posypeme posekanými ořechy a přelijeme krémem

5. okraje pevně spojíme a pečeme dozlatova asi při 170°C

A tentokrát jsem ještě zkusila sáhnout po celozrnném listovém těstě - výsledek také dobrý.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Francouzský hruškový koláč Zlaty Adamovské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz