Recept Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

Postup

Oloupat hrušky, rozkrojit je napůl a zbavit je jedřinců. Na velké pánvi rozehřát máslo a polovinu cukru. Za stálého míchání přivéct do varu, až se cukr rozpustí. Přidat hrušky řeznou stranou dolů a nechat je zkaramelizovat. Vyjmout je z pánve. Do pánve přidat 4 lžíce vody. Přivéct do varu a uvařit na sirup. Nalít sirup do máslem vymazané 20cm x 20cm formy a nahoru poskládat hrušky řeznou stranou dolů. Krystalizovaný zázvor vložit mezi hrušky. Předehřát troubu na 180°C. Našlehat zbytek másla s cukrm do lehka. Přidat vejce pokojové tploty, med a znovu našlehat. Mezi tím přesít mouku, mletý zázvor, sodu na pečení a sůl. V misce smíchat jogurt a čerstvý zázvor. Do másla s cukrem vmíchat 1/3 mouky a 1/2 jogurtu. Přidat další 1/3 mouky a zbytek jogurtu. Nakonec přidat zbytek mouky. Dobře vše promíchat a rozetřít nahoru hrušek. Uhladit povrch. Péct po 30-35min., nebo až je těsto uprostřed pružné a odděluje se ode stěn formy. Vyjmout z trouby a nechat stát 1 hodinu před vyklopením.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 10.02.04 vloženo
  • 12914x zobrazeno

Počet porcí

  • 9 porcí

Ingredience

  • 6 středních hrušek tak akorát uzrálých
  • 125ml másla
  • 125ml hnědého cukru
  • 12 plátků krystalizovaného zázvoru (nemusí být)
  • 1 vejce
  • 125ml medu, nebo melasy
  • 375ml polohrubé mouky
  • 1 lžíce pomletého zázvoru
  • 1 lžíčka jedlé sody na pečení
  • 1/2 lžíčky soli
  • 125ml neochuceného jogurtu
  • 1 lžíce na jemno postrouhaného čerstvého zázvoru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama.

Včera upečeno - moc dobrý, něco jako perník a na nich hrušky v „želatinovém“ karamelu… schválen k opakování :-) děkuju za recept, babi.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz