Recept Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

Postup

Oloupat hrušky, rozkrojit je napůl a zbavit je jedřinců. Na velké pánvi rozehřát máslo a polovinu cukru. Za stálého míchání přivéct do varu, až se cukr rozpustí. Přidat hrušky řeznou stranou dolů a nechat je zkaramelizovat. Vyjmout je z pánve. Do pánve přidat 4 lžíce vody. Přivéct do varu a uvařit na sirup. Nalít sirup do máslem vymazané 20cm x 20cm formy a nahoru poskládat hrušky řeznou stranou dolů. Krystalizovaný zázvor vložit mezi hrušky. Předehřát troubu na 180°C. Našlehat zbytek másla s cukrm do lehka. Přidat vejce pokojové tploty, med a znovu našlehat. Mezi tím přesít mouku, mletý zázvor, sodu na pečení a sůl. V misce smíchat jogurt a čerstvý zázvor. Do másla s cukrem vmíchat 1/3 mouky a 1/2 jogurtu. Přidat další 1/3 mouky a zbytek jogurtu. Nakonec přidat zbytek mouky. Dobře vše promíchat a rozetřít nahoru hrušek. Uhladit povrch. Péct po 30-35min., nebo až je těsto uprostřed pružné a odděluje se ode stěn formy. Vyjmout z trouby a nechat stát 1 hodinu před vyklopením.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 10.02.04 vloženo
  • 13271x zobrazeno

Počet porcí

  • 9 porcí

Ingredience

  • 6 středních hrušek tak akorát uzrálých
  • 125ml másla
  • 125ml hnědého cukru
  • 12 plátků krystalizovaného zázvoru (nemusí být)
  • 1 vejce
  • 125ml medu, nebo melasy
  • 375ml polohrubé mouky
  • 1 lžíce pomletého zázvoru
  • 1 lžíčka jedlé sody na pečení
  • 1/2 lžíčky soli
  • 125ml neochuceného jogurtu
  • 1 lžíce na jemno postrouhaného čerstvého zázvoru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama.

Včera upečeno - moc dobrý, něco jako perník a na nich hrušky v „želatinovém“ karamelu… schválen k opakování :-) děkuju za recept, babi.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz