Recept Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

Postup

Oloupat hrušky, rozkrojit je napůl a zbavit je jedřinců. Na velké pánvi rozehřát máslo a polovinu cukru. Za stálého míchání přivéct do varu, až se cukr rozpustí. Přidat hrušky řeznou stranou dolů a nechat je zkaramelizovat. Vyjmout je z pánve. Do pánve přidat 4 lžíce vody. Přivéct do varu a uvařit na sirup. Nalít sirup do máslem vymazané 20cm x 20cm formy a nahoru poskládat hrušky řeznou stranou dolů. Krystalizovaný zázvor vložit mezi hrušky. Předehřát troubu na 180°C. Našlehat zbytek másla s cukrm do lehka. Přidat vejce pokojové tploty, med a znovu našlehat. Mezi tím přesít mouku, mletý zázvor, sodu na pečení a sůl. V misce smíchat jogurt a čerstvý zázvor. Do másla s cukrem vmíchat 1/3 mouky a 1/2 jogurtu. Přidat další 1/3 mouky a zbytek jogurtu. Nakonec přidat zbytek mouky. Dobře vše promíchat a rozetřít nahoru hrušek. Uhladit povrch. Péct po 30-35min., nebo až je těsto uprostřed pružné a odděluje se ode stěn formy. Vyjmout z trouby a nechat stát 1 hodinu před vyklopením.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 10.02.04 vloženo
  • 13839x zobrazeno

Počet porcí

  • 9 porcí

Ingredience

  • 6 středních hrušek tak akorát uzrálých
  • 125ml másla
  • 125ml hnědého cukru
  • 12 plátků krystalizovaného zázvoru (nemusí být)
  • 1 vejce
  • 125ml medu, nebo melasy
  • 375ml polohrubé mouky
  • 1 lžíce pomletého zázvoru
  • 1 lžíčka jedlé sody na pečení
  • 1/2 lžíčky soli
  • 125ml neochuceného jogurtu
  • 1 lžíce na jemno postrouhaného čerstvého zázvoru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzský hruškový koláč vzhůru nohama.

Včera upečeno - moc dobrý, něco jako perník a na nich hrušky v „želatinovém“ karamelu… schválen k opakování :-) děkuju za recept, babi.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz