Recept Francouzský guláš

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzský guláš

Postup

Rozkrojit kapustu na 1/4 a poskládat ji do velkého nízkého kastrolu s vařící vodou na 2min. Vyjmout kapustu, opláchnout ji ve studané vodě. Vylít vodu ve které se vařila. Omýt a oloupat mrkve, tuřín a pórek. Vložit je do kastrolu se slaninou, lyonskou, nebo jinou klobáskou, cibulí s hřebíčky do ní zapíchnutými a syrovou klobásku. Přidat kapustu a hrubou sůl. Zalít vše studenou vodou a přikryté dusit na pomalém ohni po 1 hodinu a 30min. Sem tam sejmout šum s povrchu. Oloupat brambory a přidat je ke guláši a vařit po dalších 40min. Vyjmout zeleninu a maso na mělkou mísu. Zredukovat o něco vývar a zalít s nim zeleninu. Sehřát obojí klobásky a podávat je zvlášť s otoustovanými krajíčky chleba.

Další recepty na Guláš

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 13.04.03 vloženo
  • 9717x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 hlávka kapusty
  • 500g mrkví
  • 200g tuřínu
  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 150g prorostlé uzené slaniny
  • 300g syrové klobásky
  • 1 lyónská klobáska s pistáciemi, nebo jiná uzená klobáska
  • 4 hřebíčky
  • selský chleba
  • sůl a pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz