Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mnoho pokrmu ma stejne jmeno jako nadoba, ve ktere se pripravuji…
provencalske tian, japonske donabe, alsaske Baeckeoffe, portugalska cataplana,
spanelska cazuela, marocka, nebo tuniska tagine abych jmenovala alespon
nektere…
Tian vsak muze byt take s masem, zelenina muze byt ruzna a ostatni ingredience
mohou byt trochu jine
Předehřát troubu na 180°C. Rozehřát 3 lžíce oleje na pánvi, přidat cibuli a osmažit ji do hněda. Přidat papriky, baklažány a česnek. Ochutit solí a pepřem a pomalu smažit do měkka. Sem tam zamíchat. Vložit osmaženou zeleninu na dno pekáčku. Nahoru poskládat překrývající se rajčata a cukety v řadách (podle obrázku). Posypat kořením, solí a pepřem. Pokapat 2 lžícemi oleje a péct po 30min. Vyjmout pekáček z trouby, posypat vše směsí strouhanky se sýrem, pokapat zbytkem oleje a péct dalších 15min. P.S. Název receptu je ¨Tian de Courgettes et de Tomates.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzský barevný zapečený pekáček - Tian à la provençale
nudle, zajiste chut pokrmu se lisi kvalitou produktu. Zeleninova jidla budou nejlepe chutnat v rocnim obdobi, kdy jsou rajcata, cukety, baklazany na vrcholku sve zralosti. Dekuji za vyzkouseni receptu…
137 příspěvků 12.2.09 18:58
priste se nenecham zlakat optikou a vezmu v zime rajcata z dozy. bylo mi to moc kysele. cesneku to sneslo vice, jinak velmi dobre.