Recept Francouzský barevný zapečený pekáček - Tian à la provençale Veg Pra

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzský barevný zapečený pekáček - Tian à la provençale

Úvod

Mnoho pokrmu ma stejne jmeno jako nadoba, ve ktere se pripravuji... provencalske tian, japonske donabe, alsaske Baeckeoffe, portugalska cataplana, spanelska cazuela, marocka, nebo tuniska tagine abych jmenovala alespon nektere... Tian vsak muze byt take s masem, zelenina muze byt ruzna a ostatni ingredience mohou byt trochu jine

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Rozehřát 3 lžíce oleje na pánvi, přidat cibuli a osmažit ji do hněda. Přidat papriky, baklažány a česnek. Ochutit solí a pepřem a pomalu smažit do měkka. Sem tam zamíchat. Vložit osmaženou zeleninu na dno pekáčku. Nahoru poskládat překrývající se rajčata a cukety v řadách (podle obrázku). Posypat kořením, solí a pepřem. Pokapat 2 lžícemi oleje a péct po 30min. Vyjmout pekáček z trouby, posypat vše směsí strouhanky se sýrem, pokapat zbytkem oleje a péct dalších 15min. P.S. Název receptu je ¨Tian de Courgettes et de Tomates.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 13.09.03 vloženo
  • 6551x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg malých cuket nakrájených na kolečka
  • 1 kg uzrálých rajčat
  • 90ml olivového oleje
  • 2 velké cibule na plátky nakrájené
  • 2 zelené, nebo červené očištěné papriky, nebo po jedné, nakrájené na kolečka
  • 3 stroužky česneku, na tenulínko nakrájené
  • 2 menší baklažány na tenké plátky nakrájené
  • 4-5 špetek koření z Provence http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=16937 (nebo tymián a saturejka)
  • sůl a pepř podle chuti
  • 50g směsi bílé strouhanky s nastrouhaným sýrem Parmesan, nebo jiným tvrdým sýrem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský barevný zapečený pekáček - Tian à la provençale

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzský barevný zapečený pekáček - Tian à la provençale

babi
6360 příspěvků 19.9.11 22:24

nudle, zajiste chut pokrmu se lisi kvalitou produktu. Zeleninova jidla budou nejlepe chutnat v rocnim obdobi, kdy jsou rajcata, cukety, baklazany na vrcholku sve zralosti. Dekuji za vyzkouseni receptu…

nudle
137 příspěvků 12.2.09 18:58
Re: Francouzský barevný zapečený cuketový pekáček.

priste se nenecham zlakat optikou a vezmu v zime rajcata z dozy. bylo mi to moc kysele. cesneku to sneslo vice, jinak velmi dobre.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz