Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na malé pánvi smíchat ocet, jarní cibulky, bobkový list, pepře a přivéct to do varu. Snížit teplotu a nepřikryté dusit tak dlouho, až se vše zredukuje na polovinu. Přecedit a uschovat tekutinu. V malé pánvičce rozpustit máslo. V mixeru rozmichovat žloutky do hladka a pomalinku přidávat bublající horké máslo a potom uschovanou tekutinu. Přidat mátu a promixovat po 5 sekund. Očistit telecí, odstranit blány (způsobují kroucení se masa během smažení), přikrýt voskovým papírem a jemně naklepat na tenké plátky. Ty obalit v mouce. Na velké pánvi rozehřát 90 g másla s olejem a plátky masa v jedné vrstvě po obou stranách osmažit do zlatohněda. Nechat je osušit na ubrousku. Poskládat předem připravené a sehřáté Rösti na nahřáté talíře, na Rösti plátky telecího na ně položit plátky langusty, nebo krevet, vedle položit několik chřestů a vše zalít omáčkou. Ozdobit snítkou máty, nebo jiné bylinky a ihned podávat.
Recept je z kategorií: Telecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzské telecí Oscar (minutka)