Recept Francouzské škvarky (rillons)

Labužník 00702 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Bůček vykostíme, nakrájíme na kostky asi jako na guláš. Osolíme, opepříme, uložíme do kameninové nádoby (nebo aspoň porcelánové). V chladu necháme uležet do druhého dne. Odleželý bůček dáme do kastrolu, podlijeme vínem a přivedeme k varu. Když maso zešedne (zatáhne se), dáme péci do trouby. Víno se vyvaří a maso začne pouštět tuk, který sbíráme. Zbydou voňavé kostky opečeného masa a sádlo, které se dál použije na přípravu jídel, kterým dodá pikantní chuť.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 14542x zobrazeno

Čas přípravy

  • 24 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg prorostlého vepřového bůčku
  • sklenice suchého bílého vína
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské škvarky (rillons)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz