Recept Francouzské škvarky (rillons)

Labužník 00702 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Bůček vykostíme, nakrájíme na kostky asi jako na guláš. Osolíme, opepříme, uložíme do kameninové nádoby (nebo aspoň porcelánové). V chladu necháme uležet do druhého dne. Odleželý bůček dáme do kastrolu, podlijeme vínem a přivedeme k varu. Když maso zešedne (zatáhne se), dáme péci do trouby. Víno se vyvaří a maso začne pouštět tuk, který sbíráme. Zbydou voňavé kostky opečeného masa a sádlo, které se dál použije na přípravu jídel, kterým dodá pikantní chuť.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 13531x zobrazeno

Čas přípravy

  • 24 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg prorostlého vepřového bůčku
  • sklenice suchého bílého vína
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské škvarky (rillons)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz