Recept Francouzské škvarky (rillons)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bůček vykostíme, nakrájíme na kostky asi jako na guláš. Osolíme, opepříme, uložíme do kameninové nádoby (nebo aspoň porcelánové). V chladu necháme uležet do druhého dne. Odleželý bůček dáme do kastrolu, podlijeme vínem a přivedeme k varu. Když maso zešedne (zatáhne se), dáme péci do trouby. Víno se vyvaří a maso začne pouštět tuk, který sbíráme. Zbydou voňavé kostky opečeného masa a sádlo, které se dál použije na přípravu jídel, kterým dodá pikantní chuť.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 12905x zobrazeno

Čas přípravy

  • 24 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg prorostlého vepřového bůčku
  • sklenice suchého bílého vína
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské škvarky (rillons)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Mrkvový salát Mrkvový salát
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz