Recept Francouzské řízky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso naklepeme, osolíme a vložíme do marinády z octa a oleje (v poměru 1:1), nahrubo nakrájené cibule a pepře. Marinády by mělo být tolik, aby bylo maso ponořené "obalené" v mariádě. Necháme uležet - stačí přes noc, ale nevadí ani týden. Poté maso necháme odkapat a osušíme papír. utěrkami, obalíme v mouce a hustějším těstíčku z vajec, mouky, soli a oleje (pokud bylo moc husté - lze naředit mlékem nebo pivem) a smažíme a papáme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 13.01.05 vloženo
  • 7519x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí nebo vepřové řízky (nejlepší kuřecí prsa)
  • marináda:
  • klasický český ocet
  • rostlinný olej
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • těstíčko:
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • sůl
  • 1 lžička oleje

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Reveňový koláč Reveňový koláč
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz