Recept Francouzské řízky
Labužník jenny02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Maso naklepeme, osolíme a vložíme do marinády z octa a oleje (v poměru 1:1), nahrubo nakrájené cibule a pepře. Marinády by mělo být tolik, aby bylo maso ponořené "obalené" v mariádě. Necháme uležet - stačí přes noc, ale nevadí ani týden. Poté maso necháme odkapat a osušíme papír. utěrkami, obalíme v mouce a hustějším těstíčku z vajec, mouky, soli a oleje (pokud bylo moc husté - lze naředit mlékem nebo pivem) a smažíme a papáme.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
- 13.01.05 vloženo
- 10588x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 kuřecí nebo vepřové řízky (nejlepší kuřecí prsa)
- marináda:
- klasický český ocet
- rostlinný olej
- 1 cibule
- sůl, pepř
- těstíčko:
- 2 vejce
- hladká mouka
- sůl
- 1 lžička oleje
Doporučená příloha
Bramborová kaše
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Francouzské řízky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Francouzské řízky