Recept Francouzské řízky

Labužník jenny02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso naklepeme, osolíme a vložíme do marinády z octa a oleje (v poměru 1:1), nahrubo nakrájené cibule a pepře. Marinády by mělo být tolik, aby bylo maso ponořené "obalené" v mariádě. Necháme uležet - stačí přes noc, ale nevadí ani týden. Poté maso necháme odkapat a osušíme papír. utěrkami, obalíme v mouce a hustějším těstíčku z vajec, mouky, soli a oleje (pokud bylo moc husté - lze naředit mlékem nebo pivem) a smažíme a papáme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 13.01.05 vloženo
  • 8393x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí nebo vepřové řízky (nejlepší kuřecí prsa)
  • marináda:
  • klasický český ocet
  • rostlinný olej
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • těstíčko:
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • sůl
  • 1 lžička oleje

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Cuketové placky Cuketové placky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz