Recept Francouzské řízky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso naklepeme, osolíme a vložíme do marinády z octa a oleje (v poměru 1:1), nahrubo nakrájené cibule a pepře. Marinády by mělo být tolik, aby bylo maso ponořené "obalené" v mariádě. Necháme uležet - stačí přes noc, ale nevadí ani týden. Poté maso necháme odkapat a osušíme papír. utěrkami, obalíme v mouce a hustějším těstíčku z vajec, mouky, soli a oleje (pokud bylo moc husté - lze naředit mlékem nebo pivem) a smažíme a papáme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 13.01.05 vloženo
  • 7791x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí nebo vepřové řízky (nejlepší kuřecí prsa)
  • marináda:
  • klasický český ocet
  • rostlinný olej
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • těstíčko:
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • sůl
  • 1 lžička oleje

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Kuře na medu Kuře na medu
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz