Recept Francouzské řízky

Labužník jenny02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso naklepeme, osolíme a vložíme do marinády z octa a oleje (v poměru 1:1), nahrubo nakrájené cibule a pepře. Marinády by mělo být tolik, aby bylo maso ponořené "obalené" v mariádě. Necháme uležet - stačí přes noc, ale nevadí ani týden. Poté maso necháme odkapat a osušíme papír. utěrkami, obalíme v mouce a hustějším těstíčku z vajec, mouky, soli a oleje (pokud bylo moc husté - lze naředit mlékem nebo pivem) a smažíme a papáme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 13.01.05 vloženo
  • 10588x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí nebo vepřové řízky (nejlepší kuřecí prsa)
  • marináda:
  • klasický český ocet
  • rostlinný olej
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • těstíčko:
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • sůl
  • 1 lžička oleje

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Cibulačka Cibulačka
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz