Recept Francouzské mozečky

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Odstranit mozkový kmen a mozečky vložit do studené vody. Dát do chladničky asi na 2 hodiny. Do kastrolku vložit mozečky, vodu, šťávu, a sůl. Přivéct do varu a snížit teplotu. Pomalinku nepřikryté vařit po 5 minut. Slít a nechat asi 10 minut vystydnout. Ve velké míse smíchat strouhanku, cibuli, bylinky, sýr chcete-li a pepř. Mozečky obalit v mouce a potom je namočit do mléka. Nakonec je ze všech stran obalit v bylinkové strouhance. Rozehřát olej na hluboké pánvi a po částech mozečky osmažit v hlubokém oleji do hněda. Osušit je na ubrousku a podávat se zeleným salátem a celerovou remuládou.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 23.01.06 vloženo
  • 5600x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 600 g vepřových mozečků
  • 1 litr vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 70 g strouhanky
  • 2 zelené šalotky na jemno nakrájené
  • 1 lžíce posekané zelené petrželky
  • 2 lžíce posekaného estragonu, nebo 2 lžičky sušeného
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra, nemusí být
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 trochu našlehané vejce
  • 2 lžíce mléka
  • rostlinný olej na smažení
  • recept na celerovou remuládu "ZDE":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=20930

Doporučená příloha

  • bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské mozečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzské mozečky

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské mozečky

Marmeládko, já odblaňuji jenom velké mozečky, jako jsou telecí atd. U těch je to víc zapotřeby. U vepřových oddělím jenom kmen, jinak ty jsou tak malé, že to není nutné. Jedině když jsou opravdu krvavé, tak se je alespoň částečně snažím odblanit. Jinak se ještě můžeš podívat na recept ZDE nebo ZDE

Lubo, děkuji Ti za radu ;o)

Dobrou noc!

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské mozečky

Díky, tak to někdy zkusím, stejně je to piplačka, tak snad to nebude tvrdé.

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské mozečky

Ahoj, Marmelado, ja neviem, ako pri tomto recepte, ale ja nelúpem nikdy a nikomu to ešte nevadilo. Naopak, mozoček drží pekne pohromade.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské mozečky

Recept na smažené mozečky už jsem tady loudila. U tohohle receptu mě zaráží, že se neloupou. Tedy neloupou?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Houbová smaženice Houbová smaženice
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz