Recept Francouzské máslové cukroví - Petits gâteaux bretons Pro Děti Veg Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzské máslové cukroví - Petits gâteaux bretons

Úvod

Toto cukrovi milovala moje vnucka jako mimino ;-) Lze upect jedno velke cukrovi v rozkladaci 23 cm dortove forme stejne potrene glazurou a se vzorkem mrizky na povrchu. Pouze doba peceni je delsi a to asi 45 minut az 1 hodinu v predem vyhrate troube na 180°C do zlatova. Mam nekolik receptu na ruzne cukrovi se stejnym jmenem… nekdy s ovocem atd.

Postup

Predehrat troubu na 180°C. Mirne maslem vymastit plechy. Lehce naslehat zloutky, odebrat 1 lzici a tu smichat se lzici mleka na pozdejsi potreni cukrovi. Do misy prosit mouku a udelat v ni uprostred dulek. Do dulku nalit rozmichane zloutky, cukr a maslo a pomoci prstu vse spojit do kremove konzistence. Potom zacit pridavat po troskach mouku z okraje misy az vznikne hladke, trochu lepive testo. Vyklopit testo na lehce pomoucenou pracovni plochu a pomoci pomoucenych dlani vytvorit asi 8 mm tlustou placku a z te formickou vykrajet si 7 cm kolecka. Poskladat je na vymasteny plech dosti od sebe a potrit je pripravenou smesi mleka se zloutkem. Pomoci otoceneho noze (tupa cast ne ostra) vytvorit na povrchu cukrovi mrizku na ozdobu (typicke pro toto cukrovu). Cukrovi pect tak 12-15 minut (kazda trouba pece jinak) a po upeceni je prendat opatrne na mrizku a nechat uplne vychladnout. Skladovat v tesne uzavrenych krabicich. * cukr, je-li prilis hruby, se muze rozmixovat napriklad v robote se sekacimi nozi. PS: plechy se mohou vylozit pecicim papirem a cukrovi se po upeceni necha sklouznout z plechu na mrizku i s papirem...

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 01.12.11 vloženo
  • 5195x zobrazeno

Ingredience

  • 6 zloutku
  • 1 lzice mleka
  • 250 g hladke mouky
  • 170 g jemne krystaloveho cukru*
  • 200 g masla pokojove teploty na kosticky nakrajene

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské máslové cukroví - Petits gâteaux bretons

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz