Recept Francouzské máslové cukroví - Petits gâteaux bretons Pro Děti Veg Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzské máslové cukroví - Petits gâteaux bretons

Úvod

Toto cukrovi milovala moje vnucka jako mimino ;-) Lze upect jedno velke cukrovi v rozkladaci 23 cm dortove forme stejne potrene glazurou a se vzorkem mrizky na povrchu. Pouze doba peceni je delsi a to asi 45 minut az 1 hodinu v predem vyhrate troube na 180°C do zlatova. Mam nekolik receptu na ruzne cukrovi se stejnym jmenem… nekdy s ovocem atd.

Postup

Predehrat troubu na 180°C. Mirne maslem vymastit plechy. Lehce naslehat zloutky, odebrat 1 lzici a tu smichat se lzici mleka na pozdejsi potreni cukrovi.

Do misy prosit mouku a udelat v ni uprostred dulek. Do dulku nalit rozmichane zloutky, cukr a maslo a pomoci prstu vse spojit do kremove konzistence.

Potom zacit pridavat po troskach mouku z okraje misy az vznikne hladke, trochu lepive testo.

Vyklopit testo na lehce pomoucenou pracovni plochu a pomoci pomoucenych dlani vytvorit asi 8 mm tlustou placku a z te formickou vykrajet si 7 cm kolecka. Poskladat je na vymasteny plech dosti od sebe a potrit je pripravenou smesi mleka se zloutkem. Pomoci otoceneho noze (tupa cast ne ostra) vytvorit na povrchu cukrovi mrizku na ozdobu (typicke pro toto cukrovu).

Cukrovi pect tak 12-15 minut (kazda trouba pece jinak) a po upeceni je prendat opatrne na mrizku a nechat uplne vychladnout. Skladovat v tesne uzavrenych krabicich.

  • cukr, je-li prilis hruby, se muze rozmixovat napriklad v robote se sekacimi nozi.

PS: plechy se mohou vylozit pecicim papirem a cukrovi se po upeceni necha sklouznout z plechu na mrizku i s papirem…

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 01.12.11 vloženo
  • 5031x zobrazeno

Ingredience

  • 6 zloutku
  • 1 lzice mleka
  • 250 g hladke mouky
  • 170 g jemne krystaloveho cukru*
  • 200 g masla pokojove teploty na kosticky nakrajene

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské máslové cukroví - Petits gâteaux bretons

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz