Recept Francouzské Kuřátko v "Pastis"

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Marinovat kuřecí kousky ve směsi 6 lžic oleje, šafránu, likéru, soli a pepře. Oloupat cibule a česneky a nakrájet ne na drobno. Nechat je zesklovatět na zbytku oleje, přidat k nim rajčata, stonky anýzu a petrželky. Nahoru poskládat kousky kuřete i s marinádou a zalít vše važící vodou. Přikrýt a dusit po 10min. Oloupat brambory a nakrájet je na plátky. Přidat je do kastrolu s kuřecími kousky a dusit vše dalších 20min. Před podáváním přivéct do vysokého varu a prudce vše povařit. Podávat horké s plátky selského chleba namazaného ¨Rouille¨z Labužníka.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 19.08.03 vloženo
  • 7844x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 malá kuřata na 1/4 naporcovaná
  • 40ml ¨Pastis¨, anýzového likéru
  • 250ml olivového oleje
  • špetka šafránu
  • sůl a pepř
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 4 oloupaná zralá rajčata
  • 1 stonek anýzu
  • 2 stonky petrželky
  • 4 velké brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské Kuřátko v "Pastis"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz