Recept Francouzské Kuřátko v "Pastis"
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Marinovat kuřecí kousky ve směsi 6 lžic oleje, šafránu, likéru, soli a pepře. Oloupat cibule a česneky a nakrájet ne na drobno. Nechat je zesklovatět na zbytku oleje, přidat k nim rajčata, stonky anýzu a petrželky. Nahoru poskládat kousky kuřete i s marinádou a zalít vše važící vodou. Přikrýt a dusit po 10min. Oloupat brambory a nakrájet je na plátky. Přidat je do kastrolu s kuřecími kousky a dusit vše dalších 20min. Před podáváním přivéct do vysokého varu a prudce vše povařit. Podávat horké s plátky selského chleba namazaného ¨Rouille¨z Labužníka.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
- 19.08.03 vloženo
- 8652x zobrazeno
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 2 malá kuřata na 1/4 naporcovaná
- 40ml ¨Pastis¨, anýzového likéru
- 250ml olivového oleje
- špetka šafránu
- sůl a pepř
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 4 oloupaná zralá rajčata
- 1 stonek anýzu
- 2 stonky petrželky
- 4 velké brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Francouzské Kuřátko v "Pastis"
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Francouzské Kuřátko v "Pastis"