Recept Francouzské Kuřátko v "Pastis"

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Marinovat kuřecí kousky ve směsi 6 lžic oleje, šafránu, likéru, soli a pepře. Oloupat cibule a česneky a nakrájet ne na drobno. Nechat je zesklovatět na zbytku oleje, přidat k nim rajčata, stonky anýzu a petrželky. Nahoru poskládat kousky kuřete i s marinádou a zalít vše važící vodou. Přikrýt a dusit po 10min. Oloupat brambory a nakrájet je na plátky. Přidat je do kastrolu s kuřecími kousky a dusit vše dalších 20min. Před podáváním přivéct do vysokého varu a prudce vše povařit. Podávat horké s plátky selského chleba namazaného ¨Rouille¨z Labužníka.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 19.08.03 vloženo
  • 8652x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 malá kuřata na 1/4 naporcovaná
  • 40ml ¨Pastis¨, anýzového likéru
  • 250ml olivového oleje
  • špetka šafránu
  • sůl a pepř
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 4 oloupaná zralá rajčata
  • 1 stonek anýzu
  • 2 stonky petrželky
  • 4 velké brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské Kuřátko v "Pastis"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz