Recept Francouzské Kuřátko v "Pastis"

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Marinovat kuřecí kousky ve směsi 6 lžic oleje, šafránu, likéru, soli a pepře. Oloupat cibule a česneky a nakrájet ne na drobno. Nechat je zesklovatět na zbytku oleje, přidat k nim rajčata, stonky anýzu a petrželky. Nahoru poskládat kousky kuřete i s marinádou a zalít vše važící vodou. Přikrýt a dusit po 10min. Oloupat brambory a nakrájet je na plátky. Přidat je do kastrolu s kuřecími kousky a dusit vše dalších 20min. Před podáváním přivéct do vysokého varu a prudce vše povařit. Podávat horké s plátky selského chleba namazaného ¨Rouille¨z Labužníka.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 19.08.03 vloženo
  • 7564x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 malá kuřata na 1/4 naporcovaná
  • 40ml ¨Pastis¨, anýzového likéru
  • 250ml olivového oleje
  • špetka šafránu
  • sůl a pepř
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 4 oloupaná zralá rajčata
  • 1 stonek anýzu
  • 2 stonky petrželky
  • 4 velké brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské Kuřátko v "Pastis"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz