Recept Francouzské kluski s houbama

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Proč zrovna francouzské? Taky nevim, v tom jsou Poláci dost divní, třeba lískovému těstu také říkají francouzské.
Tak to máme další postní den.
Pokud se mladá hospodyňka rozhodne pro houby nejedlé. Nejde o jídlo postní, ale dietní s definitivou.

Postup

Předem namočené hříbky přecedím, pokrájím na velejemné kousky. Do robotizující mísy dám třít máslo přidávajíc po jednom žloutky. Třu, až se z robota kouří. Přidám sůl, pepř, posekané houby a petržílku. Stáhnu z robota a už pěkně vařečkou zapracuji mouku. Naposledy velice delikátně sníh z bílků. V hrnci přivedu do varu osolenou vodu s trochou škrobu. Stříbrnou lžící (ať lidi viděj) odpaluji do vřící vody kousky těsta. Vyčkám, až mi várka vyplave, vyjmu cedníkem a dám další várku. Podávám ještě horké polité cibulkou nebo máslem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Houby Jednotlivé chody Polévkové zavářky


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.03.13 vloženo
  • 1472x zobrazeno

Ingredience

  • 125 g másla
  • 5 vajec
  • 7 PL mouky
  • 50 g sušených hub (jedlých)
  • 1 KL posekané petrušky
  • Sůl, bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské kluski s houbama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3820 příspěvků 03.03.13 11:43
:mrgreen: :mrgreen: :mavam:
 
tlustá bába
1209 příspěvků 03.03.13 11:38
nový recept

Již na tom pracuji, nejsem si ještě jistá názvem receptu, ale v podstatě se jedná o pavučincové frikasé, s bramboříkovými hlízami a perlivou Fridexiádou s extraktem PCB.
Eju (samozřejmě) uvedu jako spoluautora receptu. Děkuji za inspiraci!
:lol:

 
Eja
3820 příspěvků 03.03.13 07:22

Obávám se, že v tomto státě se spíš zakáže propagace špenátu než tabáku :evil:

Ad pavučinec - jako nápoj na zapití bych doporučila trochu Fridexu ( aby se ledviny dlouho netrápily :mrgreen: )

 
gmp
1603 příspěvků 02.03.13 22:14
-

Já je nejim, já je likviduju, aby mi tam po zahradě nelezli tůristí. Propagace špenátu bude už brzo zákonem zakázána, stejně jako tabákových výrobků.

 
tlustá bába
1209 příspěvků 02.03.13 19:45
pozor, kluzké!

Jíst může, když to nepřežene, ale víc než 40 kousků z lesa nenosit! To je na dva roky natvrdo a amnestie teď asi dlóóóuho nebude! :lol:
@gmp
Petržílku už vím kam. To by šlo! Praváky mám.:mavam: (to jsem ještě doplnila)

Příspěvek upraven 02.03.13 v 19:46

 
Eja
3820 příspěvků 02.03.13 19:20

Copak kopr..ale ŠPENÁT :mrgreen:
Milošu, ty lysohlávky nejez!!

 
gmp
1603 příspěvků 02.03.13 17:11
chybička se vloudila

Do surovin kopr nepatří. Patří tam petržílka. Už jsem to opravil. Byť si myslim, že s koprem by to bylo taky jedlé. Co se týče tech hřibů tak máš pravdu, vemu košík. Informuji Matesa, že jdu na hřiby a posbírám všechny lysohlávky kolem chalupy. Ale tady v tomhle případě, bych asi opravdu volil praváky.

 
tlustá bába
1209 příspěvků 02.03.13 10:40
Kluski

Rozsáhlá kritika před vypitím kávy (četba do rána):

  1. Nejedlými houbami bych se nezdržovala, výsledek je značně nejistý. Spolehlivější je použití těch s bílou lebkou, třeba pavučince plyšového - a mezitím se stihneš vystěhovat do „nevydávající­ho“ státu.
  2. Stříbrnou lžící bych to nedělala, hned by viděli a byli z toho pěkně otrávení.
  3. Hříbky, už poučena, chápu jako všechny vaše moravskoslezské houby, ne naše hřiby hřibovité.
  4. A kam asi tak mám dát ten kopr!? Viděla bych ho pěkně navrchu, ale zase s tou cibulkou?! Takže asi dovnitř.
  5. A co slaninka nahoře? Slaninka nebude?


Ukládám a archivuji - a nestačím-li ujet, očekávám pravidelné dodávky buchet, nebo řeknu, žes´mě navedl! :hug:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz