Recept Francouzské kluski s houbama

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Proč zrovna francouzské? Taky nevim, v tom jsou Poláci dost divní, třeba lískovému těstu také říkají francouzské.
Tak to máme další postní den.
Pokud se mladá hospodyňka rozhodne pro houby nejedlé. Nejde o jídlo postní, ale dietní s definitivou.

Postup

Předem namočené hříbky přecedím, pokrájím na velejemné kousky. Do robotizující mísy dám třít máslo přidávajíc po jednom žloutky. Třu, až se z robota kouří. Přidám sůl, pepř, posekané houby a petržílku. Stáhnu z robota a už pěkně vařečkou zapracuji mouku. Naposledy velice delikátně sníh z bílků. V hrnci přivedu do varu osolenou vodu s trochou škrobu. Stříbrnou lžící (ať lidi viděj) odpaluji do vřící vody kousky těsta. Vyčkám, až mi várka vyplave, vyjmu cedníkem a dám další várku. Podávám ještě horké polité cibulkou nebo máslem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Houby Jednotlivé chody Polévkové zavářky


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.03.13 vloženo
  • 1436x zobrazeno

Ingredience

  • 125 g másla
  • 5 vajec
  • 7 PL mouky
  • 50 g sušených hub (jedlých)
  • 1 KL posekané petrušky
  • Sůl, bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské kluski s houbama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3811 příspěvků 03.03.13 11:43
:mrgreen: :mrgreen: :mavam:
 
tlustá bába
1204 příspěvků 03.03.13 11:38
nový recept

Již na tom pracuji, nejsem si ještě jistá názvem receptu, ale v podstatě se jedná o pavučincové frikasé, s bramboříkovými hlízami a perlivou Fridexiádou s extraktem PCB.
Eju (samozřejmě) uvedu jako spoluautora receptu. Děkuji za inspiraci!
:lol:

 
Eja
3811 příspěvků 03.03.13 07:22

Obávám se, že v tomto státě se spíš zakáže propagace špenátu než tabáku :evil:

Ad pavučinec - jako nápoj na zapití bych doporučila trochu Fridexu ( aby se ledviny dlouho netrápily :mrgreen: )

 
gmp
1603 příspěvků 02.03.13 22:14
-

Já je nejim, já je likviduju, aby mi tam po zahradě nelezli tůristí. Propagace špenátu bude už brzo zákonem zakázána, stejně jako tabákových výrobků.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 02.03.13 19:45
pozor, kluzké!

Jíst může, když to nepřežene, ale víc než 40 kousků z lesa nenosit! To je na dva roky natvrdo a amnestie teď asi dlóóóuho nebude! :lol:
@gmp
Petržílku už vím kam. To by šlo! Praváky mám.:mavam: (to jsem ještě doplnila)

Příspěvek upraven 02.03.13 v 19:46

 
Eja
3811 příspěvků 02.03.13 19:20

Copak kopr..ale ŠPENÁT :mrgreen:
Milošu, ty lysohlávky nejez!!

 
gmp
1603 příspěvků 02.03.13 17:11
chybička se vloudila

Do surovin kopr nepatří. Patří tam petržílka. Už jsem to opravil. Byť si myslim, že s koprem by to bylo taky jedlé. Co se týče tech hřibů tak máš pravdu, vemu košík. Informuji Matesa, že jdu na hřiby a posbírám všechny lysohlávky kolem chalupy. Ale tady v tomhle případě, bych asi opravdu volil praváky.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 02.03.13 10:40
Kluski

Rozsáhlá kritika před vypitím kávy (četba do rána):

  1. Nejedlými houbami bych se nezdržovala, výsledek je značně nejistý. Spolehlivější je použití těch s bílou lebkou, třeba pavučince plyšového - a mezitím se stihneš vystěhovat do „nevydávající­ho“ státu.
  2. Stříbrnou lžící bych to nedělala, hned by viděli a byli z toho pěkně otrávení.
  3. Hříbky, už poučena, chápu jako všechny vaše moravskoslezské houby, ne naše hřiby hřibovité.
  4. A kam asi tak mám dát ten kopr!? Viděla bych ho pěkně navrchu, ale zase s tou cibulkou?! Takže asi dovnitř.
  5. A co slaninka nahoře? Slaninka nebude?


Ukládám a archivuji - a nestačím-li ujet, očekávám pravidelné dodávky buchet, nebo řeknu, žes´mě navedl! :hug:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Cuketové placky Cuketové placky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz