Recept Francouzské hovězí v pomalém hrnci

spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzské hovězí v pomalém hrnci

Postup

Maso dejte do mísy. Smíchejte víno, tymián, bobkový list a pepr a tuto marinádu nalejte na maso. Mísu zakryjte a nechte v chladnicce marinovat pres noc. Na dno pomalého hrnce dejte cibuli, na ni vrstvu masa, opet cibuli atd. Zalejte vse marinádou. Varte zakryté na LOW 8-10 hodin, nebo na HIGH asi polovinu této doby. Dobre rozetrete máslo s moukou a 1 hodinu pred koncem varení moucné máslo vmíchejte do hrnce. Varte jeste 1 hodinu, ochutte prípadne solí a odstrante bobkový list. Na talírích sypte krájenou petrzelkou.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 20.08.07 vloženo
  • 8230x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-10 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg zadního hovezího masa, nakrájeného na tenké plátky
  • 250 ml bílého vína
  • 1/4 KL tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 4 kulicky cerného pepre
  • 3 cibule, nakrájené na plátky nebo kosticky podle chuti
  • 2 PL mouky
  • 2 PL zmeklého másla
  • petrzelka
  • sul

Doporučená příloha

  • Brambory, rýze, testoviny.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské hovězí v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzské hovězí v pomalém hrnci

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské hovězí v pomalém hrnci spiserku

a samozřejmě, že vím, že to není „rosbíf“, měla jsem poznamenat.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské hovězí v pomalém hrnci - spiserku,

promiň, jen jsem podotkla a tak nebuď podrážděný. Vždycky jsem jedla jen na tenoučké plátky. Víc hlav víc ví. Měj se pěkně..:-))

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské hovězí v pomalém hrnci. Zlato.

Jasne jsem napsal, ze tohle nemá s rostbífem nic spolecného. Nechápu proc o rostbífu píses! Mimochodem, kdyz uz jsme u rostbífu - ne vzdy se krájí rostbíf na tenké plátky!!

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské hovězí v pomalém hrnci.

Rosbíf má být nakrájený na tenoulinké plátky, ale tyhle tak rozhodně nevypadají, možná jen z hóóóódně véééliké dálky. To ovšem neznamená, že tenhle způsob masika nevyzkouším a neochutnám. Už se na něj těším. Díky…

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské hovězí v pomalém hrnci.

Na obrázku to vypadá trochu jako nakrájený „rostbíf“ - v tom más pravdu. Chut to má ale úplne jinou - marinuje se to ve víne a je tam dost cibule. S „rostbífem“ to nemá nic spolecného.

herakes
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské hovězí v pomalém hrnci.

Na obrázku to vypadá jako "rostbíf " Je to takové? Stejná chuť i konzistence ? Dík

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz