Recept Francouzské brambory

(Hodnoceno 1x) sya Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Francouzské brambory

Postup

1. Vařené brambory na plátky 2. Vymazat máslem remosku (pekáč) 3. Na tuku opečené kostičky uzeného a cibule 4. Do remosky vrstvy brambor a uzeného 5. Do hrníčku mléko, 2 vejce, sůl pepř, petrželka, majoránka 6. Nalit vše z hrníčku na brambory do remosky 7. Péct na 180 oC 8. Po 10 min pečení strouhaný sýr na vrch na brambory 9. Dopéct 10 min, je to dost rychle hotové. (Zkouska: zakvrlat vidličkou jestli je na dne jeste mléko) Upgrade: lze do toho přidávat ještě vrstvy vařené brokolice. Na vrch polít bešamelovou omáčkou z parmazánu a smetany. Ps. v normální troubě je postup stejný, akorát se vše dává do pekáče a ne do remosky.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 22.09.07 vloženo
  • 266047x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 kg brambory (místo brambor se dá stejně použít i těstoviny)
  • 200g plátek uzeného
  • 1-2 cibule
  • 2 vejce
  • Papír od másla na vymazání remosky
  • olej
  • 100 ml mléko
  • tvrdý sýr
  • pepř
  • majoránka/petželka
  • sůl
  • Suroviny pro upgrade: Brokolice, parmazán, smetana, muškátový oříšek, ...

Doporučená příloha

  • kyselá okurka, rajče, ..

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.11.13 15:40

Jediné, co jsem přidala, byla 4 vejce protlačená na stejném kolečku se strunou jako brambory…
Sýr jsem nastrouhala už na vrstvu uzeného, část rodiny nerada krustičku z něj na hotovém pokrmu, proto dán dovntř :) Tam prý nevadí :)
K tomu pěkně nakládané okurčičky a zas bylo chvilku krásně na světě ;)

Pokud někoho mate dvakrát přidaná fotka, jedná se o pokus spojený s prohozením fotek…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Francouzské brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Francouzské brambory

Zuzka1973
2364 příspěvků 13.11.13 16:58

@casino FUNGUJE TO!!!
Stačilo nahrát foto znova, pak jej přehodit pomocí upravení pořadí fotek a je to tam :D

Zuzka1973
2364 příspěvků 13.11.13 16:56

@casino Majoránku ne, vybrala jsem si tu variantu za lomítkem: s petrželkou :D
S těmi výměnami obrázků jsem zatím vypozorovala toto:

  • Úvodní foto starého data zmizí samo a hned je nahrazeno novým. Staré lze pak najít už jen kliknutím na nové úvodní foto a pak v pravo nahoře nad ním na: „předchozí foto“(ne na foto v uvaření, tam to nefunguje).
  • Úvodní foto mladšího data mi kolikrát zmizelo tak, že jsem dala jen část fotek a uvaření uložila. Teprve pak jsem dala: přidat další fotky, dala zbytek, pak jsem dala upravit pořadí a ejhle… v několika případech automaticky naskočilo moje foto jako úvodní. Podobný případ mohl být ten vámi uvedený - použilo jste při úpravě službičku "změnit pořadí fotek? :think:


Ptám se, bo by mě to zajímalo, zda opravdu stopa záměn vede tímto směrem…
Odpovídalo by tomu i to, proč mnoho Lyduščiných obrázků naskočí na úvodní foto místo těch novějších - všimla jsem si, že je to ale také v případech, kdy se zpožděním upraví pořadí svých obrázků a dá nový úvodní ve svém uvaření…

  • Pokud vložím fota k uvaření a už s nimi nemyklíkuju, nikdy se novější obrázek sám nezmění, to funguje než u těch hodně starých.
  • Záměna s přemyklíkováním nefunguje u receptů „vyzkoušeno“.
  • Záměna nefunguje, když vložím pouze jedno foto (toto funguje také jen u těch starších obrázků, dle mého „málopixelových“.


Ufff…
Takhle dlouhou řeč nemívám ani k dceři :mrgreen:

Jestli dumáte, proč vám to tak vypisuju, tak nedumejte, je to jednoduché: bo je o vás známo, že také rád experimentujete, tak třeba na něco také přijdete i vy, když adminy tyhle věci nezajímají…
edit - To, že je to nezajímá soudím dle toho, že už jsem (nejen já) toto téma nadhodila vícekrát, dokonce jsem i kvůli tomu adminům dvakrát kdysi psala, bylo slíbeno, že autorské foto bude mít přednost, to samé první uvaření… a ono ticho po pěšině :nevim: Kdyby se tomu věnovali, už by dávno museli zjistit to, co já.

Příspěvek upraven 13.11.13 v 17:04

casino
4497 příspěvků 13.11.13 16:29

No, já když ukuchtil TOTO a vložil FOTO, tak za pár minut se obrázky samy prohodily :)

A co majoránku? Dala? Dala? ;) :)

Zuzka1973
2364 příspěvků 13.11.13 15:44

K obrázku od Nira: no… podle mě to není podle receptu… To vypadá spíš na brambory zapečené s mletým masem…
Holt si Nira řekla: „Brambory na plátky na fotečce mám, tak šup tam s tím.“
V mém uvaření sice brambory nemám na plátky, ale protlačené na strunovém kolečku na hranoky, ale za to je to poctivě podle receptu (až na ta dodaná vejce, ale ta jsem přiznala :roll: :mrgreen: )

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Francouzské brambory

My nedáváme sýr, jen zalejeme mlékem (smetanou) s rozkvedlanými dvěmi vejci a pepřem. Přídávám vařená vejce na plátky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz