Recept Francouzské brambory se zeleninou Dia Pro Děti Veg Linie Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Originál francouzské brambory jsou dělané ze syrových brambor, s vejcem rozšlehaným ve smetaně a gratinované se sýrem výrazné chuti. Můj recept je přizpůsobený českým chutím a zvyklostem. Množství surovin je orientační.

Postup

Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky nebo na kostičky. Na tuku orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, na které podusíme směs tepelně upravené, nakrájené zeleniny. (grilované papriky, vařený květák, brokolici, mrkvev, celer, aj.).
V míse smícháme nakrájené brambory, uvařená vejce, zeleninu s cibulkou a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Směs dáme do vymazaného pekáčku a při 170°až 200° C pečeme v troubě asi 15-20 minut.
Potom vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně s muškátovým květem. Pečeme dalších cca 15 minut. Nakonec brambory posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme při plném výkonu trouby.
Hotový pokrm podáváme se sterilovanými okurkami, příp. s nakládanou zeleninou, grilovanými paprikami, ratatouille, apod.
Tento pokrm se dá jíst i studený.
Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 17.02.15 vloženo
  • 3933x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g vařených oloupaných brambor
  • 50 g oleje
  • 2-3 ks cibule
  • 2-4 ks vajec uvařených natvrdo
  • 500 g různé zeleniny tepelně upravené
  • 150 g smetany
  • 2 ks vejce
  • 200 g tvrdého tučného sýra
  • sůl, pepř, muškátový květ
  • sterilované okurky

Doporučená příloha

  • sterilovaná okurka, nakládaná zelenina, okurkový salát, sterilované nebo grilované papriky, ratatouille, ap.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské brambory se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 23.02.15 13:00

No mě taky. Jedl jste je někdy opravdu ve Francii? Původní recept je výrazně chudší. Nejen na tuky, ale vejce tam nejsou vůbec.

 
Eja
3831 příspěvků 18.02.15 09:46

Jsi mne pobavil :mrgreen:
Když pominu, že na Labu je receptů na „francouzské“ brambory hrubým odhadem tak 20, tak CtrlcC a CtrlV s obměnou v asi jedné větě další tři :roll:
Fakt by to nešlo pojmout nějak jako „tři variace na frbr“ a v postupu ty tři možnosti popsat?
Ne že bych si kteroukoli variantu nedala… :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz