Recept Francouzské brambory se zeleninou Dia Pro Děti Veg Linie Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Originál francouzské brambory jsou dělané ze syrových brambor, s vejcem rozšlehaným ve smetaně a gratinované se sýrem výrazné chuti. Můj recept je přizpůsobený českým chutím a zvyklostem. Množství surovin je orientační.

Postup

Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky nebo na kostičky. Na tuku orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, na které podusíme směs tepelně upravené, nakrájené zeleniny. (grilované papriky, vařený květák, brokolici, mrkvev, celer, aj.).
V míse smícháme nakrájené brambory, uvařená vejce, zeleninu s cibulkou a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Směs dáme do vymazaného pekáčku a při 170°až 200° C pečeme v troubě asi 15-20 minut.
Potom vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně s muškátovým květem. Pečeme dalších cca 15 minut. Nakonec brambory posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme při plném výkonu trouby.
Hotový pokrm podáváme se sterilovanými okurkami, příp. s nakládanou zeleninou, grilovanými paprikami, ratatouille, apod.
Tento pokrm se dá jíst i studený.
Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.02.15 vloženo
  • 3512x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g vařených oloupaných brambor
  • 50 g oleje
  • 2-3 ks cibule
  • 2-4 ks vajec uvařených natvrdo
  • 500 g různé zeleniny tepelně upravené
  • 150 g smetany
  • 2 ks vejce
  • 200 g tvrdého tučného sýra
  • sůl, pepř, muškátový květ
  • sterilované okurky

Doporučená příloha

  • sterilovaná okurka, nakládaná zelenina, okurkový salát, sterilované nebo grilované papriky, ratatouille, ap.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské brambory se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 23.02.15 13:00

No mě taky. Jedl jste je někdy opravdu ve Francii? Původní recept je výrazně chudší. Nejen na tuky, ale vejce tam nejsou vůbec.

 
Uživatel je onlineEja
3788 příspěvků 18.02.15 09:46

Jsi mne pobavil :mrgreen:
Když pominu, že na Labu je receptů na „francouzské“ brambory hrubým odhadem tak 20, tak CtrlcC a CtrlV s obměnou v asi jedné větě další tři :roll:
Fakt by to nešlo pojmout nějak jako „tři variace na frbr“ a v postupu ty tři možnosti popsat?
Ne že bych si kteroukoli variantu nedala… :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz