Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Syrové a oškrábané brambory nakrájíme na kolečka silná zhruba 1/2 centimetru. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, oloupaný salám nastrouháme či nakrájíme na nudličky a z kysaného zelí vymačkáme šťávu (vodu). Do máslem vymazaného pekáčku (ale kdo může, vymaže sádlem, lze vymazat ale i olejem) klademe těsně k sobě kolečka syrových brambor, lehce je osolíme a opepříme. Poklademe vrstvičkou kysaného zelí, nastrouhaným (nakrájeným) salámem a nakonec dáme na tyto vrstvy kolečka cibule. Takto všechny vrstvy opakujeme a končíme vrstvou plátků brambor, kterou opět lehce osolíme a opepříme. Vše zalijeme šlehačkou a dáme do vyhřáté trouby na stupeň 3 a pečeme celkem asi 1 hodinu (v novějších elektrických kamnech na stupeň 180). Zapíjíme pivem, někdo má rád studený, minimálně oslazený čaj, případně studenou kávu.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
8.4.13 17:09
Moc dobré, ve vegetariánské verzi jsem místo uzeniny použila marinovaný
tempeh a taky super.
3.4.13 22:23
Neměl jsem šlehačku, ale navíc jsem tam dal slaninu.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzské brambory s kysaným zelím